2024.03.29, Péntek
Bölcsődei tájékoztató napot tartottak Kaposváron
Somogy Megyei Kormányhivatal

Bölcsődei tájékoztató napot tartottak Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.02.13. 20:00

Bölcsődefejlesztéssel és a Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatban tartott tájékoztató napot a Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020. február 13-án.

Hirdetés

Nagy lakossági érdeklődés övezte tavaly a kormányhivatalnál a Családvédelmi Akcióterv valamennyi programját, legyen szó akár a babaváró támogatásról, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról, a családi otthonteremtési kedvezményről vagy a jelzálog-hitel elengedéséről – mondta a rendezvényen Vetési Bernadett. A Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, hogy a családot nem szabad csupán gazdasági egységként kezelni. Azonban ahhoz, hogy a magyar fiatalok tudatosan tervezhessék jövőjüket és a gyermekvállalást is biztonsággal vállalhassák, elengedhetetlen az anyagi támogatás – tette hozzá.

 

 

A nők helyzetével kapcsolatban hangsúlyozta: meg kell találni az egyensúlyt a család és a karrier között. Ahhoz azonban, hogy a családanyák nyugodt szívvel tudjanak munkába állni és képesek legyenek teljes figyelemmel az előttük álló feladatokra koncentrálni az szükséges, hogy biztonságban tudják gyermekeiket – folytatta Vetési Bernadett. Tekintve, hogy a legtöbb családban – különböző okok miatt – nincs lehetőség a gyerekeket a nagyszülők gondjaira bízni, nagy szükség van a bölcsődékre és a férőhelyek növelésére annak érdekében, hogy minél több kisgyerekes családanya térhessen vissza a munka világába – fogalmazott a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Szajcz Adrián, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a Területi- és településfejlesztési Operatív Program sikerességét kiemelve elmondta: Somogy megyében 3,45 milliárd forintot sikerült elnyerni a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése elnevezésű projekt keretein belül. Ami pedig az óvodai és bölcsődei fejlesztésekre, illetve kialakításokra elnyert pályázati összeget illeti, összesen 9 milliárd forintnyi támogatást nyertek el a somogyi települések – ismertette az alelnök. Az óvodai és a bölcsődei férőhelyek bővítésével kapcsolatos megnövekedett igények is azt jelzik, hogy a településeken sok a kisgyermekes család, ahol pedig gyerekek vannak, annak a településnek van jövője. A Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány sem hagyja magára a fiatal párokat, hiszen minden intézkedés az ő boldogulásuk, családalapításuk támogatását célozza, amelyben a Somogy Megyei Önkormányzat is partnerként működik közre.

 

 

Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület Országos Szervezetének elnöke ismertette az Egyesület megalakulásának történetét, illetve annak munkáját.

 

 

A köszöntőket követően a bölcsődék működési engedélyének kiadási feltételeiről, a Családvédelmi Akciótervről, illetve a tűzvédelmi szabályzatról hallhattak előadásokat az érdeklődők.

AktuálisKaposvárSomogy megyeBölcsődei tájékoztató nap