2024.04.26, Péntek
Ülésezett a Siófoki, a Barcsi és a Nagyatádi Védelmi Bizottság
kormanyhivatal.hu - Mind a nagyatádi, mind pedig a barcsi üléseken az ár- és belvíz elleni védekezéssel kapcsolatos tájékoztatók hangoztak el.

Ülésezett a Siófoki, a Barcsi és a Nagyatádi Védelmi Bizottság

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.02.20. 16:51

A védelmi bizottságok évi első rendes ülésükön módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, majd a helyi védelmi bizottság elnökei beszámoltak az elmúlt időszak védelmi igazgatási tevékenységéről.

Hirdetés

Oláh László tű. alezredes, a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az elmúlt időszak katasztrófavédelmi tevékenységéről, valamint az ár- és belvíz elleni védekezésre történő felkészülésről számolt be 2020. február 17-én Siófokon. Ezt követően – a megszokott napirendeken túl – dr. Fömötör Márton járási tisztifőorvos a koronavírussal kapcsolatos általános tudnivalókról tájékoztatta a jelenlévőket. Végül sorozással kapcsolatos tájékoztató előadás hangzott el, majd sor került a sorozó központ helyszíni megtekintésére is a Kálmán Imre Kulturális Központban.

 

kormanyhivatal.hu

 

Barcson Oblián Gábor katasztrófavédelmi kirendeltségvezető, elnökhelyettes kiemelte, hogy 2020-ban sor kerül majd a települési mentőcsoportok gyakorlatára is, emellett tűzvédelmi hatósági ellenőrzést fognak végezni a járás területén lévő intézmények közül a kollégiumok, idősek otthona, illetve a szociális otthonok vonatkozásában. A 2020. február 19-én megtartott ülésen Horváth Jenő őrnagy tájékoztatta a bizottságot, hogy a járási székhelyeken sorozóbizottságok kezdik majd meg a működésüket, akiknek az ehhez megfelelő elhelyezést a polgármesternek szükséges biztosítani. Várhatóan a barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központ lesz a sorozóbizottság részére kijelölt helyszín. Az ülésen részt vett Koós Csaba barcsi polgármester is, aki biztosította, hogy a tanácskozást követően bejárhassák a kijelölt intézményt.

 

kormanyhivatal.hu

 

A Nagyatádi Védelmi Bizottság ülésén a fenti témákon kívül dr. Trefeli Katalin járási hivatalvezető, a helyi védelmi bizottság elnöke köszönetet mondott Hankovszki István alezredesnek, a helyi védelmi bizottság honvédelmi elnökhelyettesének, aki várható nyugdíjazására tekintettel utolsó alkalommal vett részt a Nagyatádi Védelmi Bizottság ülésén.

 

kormanyhivatal.hu

 

AktuálisVédelmi BizottságSzervezeti és Működési SzabályzatSomogy megye