2024.04.20, Szombat
Közel kétszáz kisiskolás nyaral idén a Katasztrófavédelem balatonföldvári ifjúsági táborában
Fotó: Szeredi Attila

Közel kétszáz kisiskolás nyaral idén a Katasztrófavédelem balatonföldvári ifjúsági táborában

somogy.katasztrofavedelem.hu

2020.06.21. 20:00

Június 21-e és augusztus 1-je között immár második alkalommal fogadja a kiskamaszokat a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében idén a katasztrófavédelem állományában dolgozók mintegy kétszáz általános iskolás korú gyermeke tud kedvezményesen nyaralni.

Hirdetés

A hat héten át tartó, tartalmas és kalandos időtöltéshez ismét a Balaton adja a helyszínt. A gyerekek egy-egy hétig a balatonföldvári NARO Campingben sátorozhatnak, a táborvezető tanárok mellett önkéntes szülők és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói felügyelnek rájuk.

A tábor vasárnapi megnyitóján jelen volt Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM OKF Humánszolgálatának vezetője és Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója. Vietórisz Ágnes köszöntötte a résztvevőket, hasznos időtöltést és kellemes táborozást kívánva nekik.

A szervezők kirándulásokkal, strandolással, csoportos játékokkal készülnek. A gyerekek tréfás nyomozások során fedezhetik fel a környék legszebb épületeit és helytörténeti érdekességeit, feleleveníthetik az izgalmas balatoni legendákat, és eddig ismeretlen kirándulóhelyeket járhatnak be. Természetesen a sportolás, barátkozás és fürdés mellett a klasszikus tábortűz, a gitározós, éneklős este, a hajókázás sem marad ki a programból, ezen kívül tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozás és tűzoltási bemutató is lesz, erről a Somogy megyei tűzoltók gondoskodnak.

Galéria

AktuálisBalatonföldvárSomogy megyekatasztrófavédelmi ifjúsági tábornyaralás