2024.04.24, Szerda
Teljes korszerűsítésen esett át az 5 emeletes somogyi kormányhivatal épülete
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Teljes korszerűsítésen esett át az 5 emeletes somogyi kormányhivatal épülete

magyarepitok.hu, MTI

2021.06.03. 18:30

Az energetikai felújítás hét szinten, 8600 négyzetméteren valósult meg a Nagy Imre téri épületben a Szabadics Zrt. munkájával.

Hirdetés

Átadták a Somogy Megyei Kormányhivatal 2,3 milliárd forintból korszerűsített központi épületét Kaposváron csütörtökön. Ahogy azt korábban már megírtuk, az épületet felújítása a Szabadics Zrt. munkájával valósult meg 8600 négyzetméteren.

A projekt magába foglalta a mélyföldszintet, a földszintet és öt emeletet. A homlokzatokhoz tartozó felületek teljes korszerűsítésen mentek keresztül, emellett elkészült a meglévő falszerkezetek és lábazatok hőszigetelése, illetve a színvakolat is.

Fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Emellett a meglévő homlokzati függönyfal helyett új, statikailag méretezett tartószerkezeteket építettek be, és új, Knauf rendszerű, homlokzati hőszigetelt, szerelt falat készítettek. A belső épületrészekben az álmennyezeteket elbontották, majd hőszigetelés után visszaépítették azokat. Pótolták a padló- és falburkolatokat a homlokzat egy méteres sávjában, és a régi parapet bútorok helyére újakat építettek

 

A megújult épületben galéria is működik

Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott beszámolt arról, hogy az 1983-ban emelt ingatlan a somogyi közigazgatás emblematikus épülete, megújítása a kormányhivatal fennállásának legnagyobb beruházása. A kivitelezés részeként számos helyen cserélték ki "a jugoszláv, úgynevezett IMS-technológiával készült" vasbeton épület falait, új nyílászárókat építettek be, modernizálták a gépészetet és szigeteltek is.

Mindemellett az ingatlanban - amelyben mintegy háromszázan dolgoznak - egy új, száz ember befogadására alkalmas tanácstermet alakítottak ki és gyermekfelügyeletet is szerveznek, amelynek keretében pedagógusok vigyáznak a tisztviselők gyermekeire.

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy Kaposváron új versenyuszoda, sportcsarnok, közlekedési központ épült, megújult a Csiky Gergely Színház, valamint gyorsforgalmi út létesült a város és az M7-es autópálya között. A kormányhivatal megújult épületében galéria is működik, a rekonstrukciót követő első kiállítást Fülöp Péter művészeti, közművelődési, közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

AktuálisSomogy megyeKormányhivatalKaposvárSzabadics Zrt.