2024.04.19, Péntek
Férfi röplabda Extraliga - Megvédte címét a Pénzügyőr
Illusztráció - Pixabay

Férfi röplabda Extraliga - Megvédte címét a Pénzügyőr

MTI

2022.05.02. 16:54

A Pénzügyőr címét megvédve megnyerte a férfi röplabda Extraligát, miután a bajnoki döntő szombati harmadik mérkőzésén 3-1-re legyőzte odahaza a Kaposvárt.

Hirdetés

A fővárosiak sorozatban és összességében is második aranyérmüket nyerték, és az előző idényhez hasonlóan most is dupláztak, hiszen másfél hónapja a Magyar Kupában is a legjobbnak bizonyultak.

Férfi Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 3-1 (16, -19, 17, 17)
----------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Dávid Cs. 16, Kovács Z. 15, illetve Milovanovic 17, Sandoval Rojas és Hubicska 12-12
A párharc végeredménye: 3-1 a Pénzügyőr javára.

A múlt pénteki, első mérkőzésen hazai pályán 3-1-re, míg a keddi másodikon idegenben 3-0-ra győzött a PSE, amely így a bajnoki címért lépett pályára szombaton. Egy évvel ezelőtt ugyanez volt a helyzet, ám akkor a Kaposvár a harmadik, ugyancsak budapesti összecsapáson meglepetésre nyerni tudott, a fővárosiak pedig csak a negyedik, somogyi találkozón gyűjtötték be történetük első aranyérmét.

Az első játszmában úgy tűnt, Jókay Zoltán csapata nem szeretné újra elkövetni az előző év hibáját, és precíz játékával, jó nyitásaival és blokkteljesítményével hamar négypontos előnyt épített ki. Kovács Zoltán és Dávid Csanád ponterős játékára építve a PSE folyamatosan növelte fórját és alig húsz perc alatt megszerezte a vezetést. A második szettre összeszedte magát a Kaposvár, az argentin Ruben Wolchin edzette somogyiak korábbinál változatosabb támadójátékával nem tudott mit kezdeni a sok nyitást hibázó házigazda. A játékrész derekán utolérte ellenfelét a PSE, de a hajrá előtt elkövetett három ki nem kényszerített hibája - egy-egy rontás támadásban, nyitásfogadásban és szervából - kaposvári egyenlítést jelentett.

A harmadik etap első labdamenetében a Kaposvár elvesztette egyik legjobbját, a bosnyák Marko Milovanovicot, akit ölben kellett levinni a pályáról. A PSE ezt is kihasználva gyorsan elhúzott három ponttal, és előnyét Dávid jó támadásaival, valamint a vendégek hibáival annak ellenére is végig megtartotta, hogy időközben Milovanovic vissza tudott állni. A negyedik játszma elejét kaposvári vezetés, majd rengeteg somogyi rontás jellemezte, a vendégek játékának minősége hullámzó volt, így a hazaiak - stabilabb teljesítményükre alapozva - hamar fordítani tudtak. Kováccsal és Dáviddal sem tudtak mit kezdeni a kaposváriak, vezérletükkel a PSE fokozatosan egyre jobban ellépett riválisától, és a csereként beállt, 19 éves Majoros Balázs két ászával végül 103 perc után ünnepelhette újabb bajnoki aranyérmét.

A harmadik találkozó legjobbja Dávid volt 16 ponttal, Kovács 15-ig jutott, míg a túloldalon Milovanovic 17 pontot szerzett.
Jókay Zoltán pályafutása hatodik bajnoki címét szerezte, miután korábban a Vasas női csapatával négyszer ért a csúcsra.

A 7. helyért, 2. mérkőzés:
DKSE-Kistext SE 0-3 (-12, -19, -22)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Később:
Az 5. helyért, 2. mérkőzés:
DEAC-Kecskeméti RC 19.30

AktuálisSomogy megyeröplabdasportMagyar Kupa