2024.06.20, Csütörtök

Milliárdokat költ Kaposvár a turisztikai fejlesztésekre

mti

2017.04.14. 10:53

Kaposvár tízmilliárd forintot költ a turizmus bővülését is szolgáló helyi fejlesztésekre a következő években - tájékoztatta a városháza az MTI-t csütörtökön.

Azt írták, a somogyi megyeszékhelyen megújul a Csokonai fogadó, a Deseda tónál kempinget alakítanak ki, rendbe teszik a strandot és vízitúra-útvonalat jelölnek ki. Turisztikai szempontból is fontos lépésnek nevezték az új sportcsarnok és versenyuszoda megépítését, valamint a Csiky Gergely Színház felújítását.

A városháza Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesternek a csütörtöki, kaposvári turisztikai szezonnyitón mondott beszédéből idézve kiemelte, hogy a város egyre népszerűbb a turisták körében, tavaly a vendégek száma 12 százalékkal, a vendégéjszakáké 15 százalékkal emelkedett az előző évi adatokhoz képest.

A politikus azt mondta: továbbra is fontos, hogy egyre többen látogassanak Kaposvárra, és olyan élményeket kínáljanak nekik, amelyek révén a város jó hírét viszik, majd vissza is térnek.

Szita Károly emlékeztetett arra, hogy Kaposvár részt vesz az Európa Virágos Városa versenyen, ezért arra kérte a város polgárait, a sikeres szereplés reményében segítsék a somogyi megyeszékhely "zöld" törekvéseivel is összhangban álló felkészülést.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője egy márciusi sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy Kaposvár turizmusa dinamikusan fejlődik: a vendégek száma a 2010-es 15 ezerről 2016-ra 25 ezerre, a vendégéjszakáké 32 ezerről 60 ezerre nőtt.

 

Forrás: MTI

GazdaságfejlesztésönkormányzatturizmusKaposvár