2024.06.15, Szombat

561 millióból újulnak meg a kaposvári intézmények

mti

2017.06.08. 11:43

A somogyi megyeszékhely 561 millió forintot költ az orvosi rendelők építésére, felújítására, valamint még idén megkezdi az óvodák, bölcsődék korszerűsítését is.

Kiemelték, a városnak az egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett 171 milliárd forint költségvetésű, 2020-ig tartó fejlesztési programjának részeként megvalósuló beruházások közül a rendelőfelújítás húsz ingatlant érint. A munkálatoknak köszönhetően javulnak az orvosi ellátás, a terhesgondozás és a védőnői munka körülményei.

Kaposváron az orvosi és fogorvosi ügyeletet is magába foglaló egészségügyi alapellátásra a város lakóin kívül további hetvenkét településről több mintegy 225 ezer ember jogosult, ezért nem mindegy, milyen infrastruktúrát, milyen körülményeket tudunk biztosítani a gyógyítóknak és a pácienseknek - idézte a közlemény Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert.

Kitértek arra, a nyáron felújítások kezdődnek a somogyi megyeszékhely óvodáiban is, amelyekbe mintegy kétezer gyerek jár. A jövő év szeptemberére befejeződő, 630 millió forint értékű korszerűsítés keretében nyílászárókat cserélnek, külső mosdókat építenek, vizesblokkokat újítanak fel és akadálymentesítenek is.

Kaposváron sor kerül bölcsőderekonstrukcióra is, a város idén 111 millió forintot fordít öt bölcsődéjének az óvodákhoz hasonló modernizációjára, eszközfejlesztésére - jegyezték meg. Hozzátették: a kaposvári bölcsődékben 268 férőhely van, az intézményekben 61-en dolgoznak.

 

Forrás: mti

épületfelújításGazdaságfejlesztésönkormányzatKaposváróvodabölcsőde