2024.03.29, Péntek

Húsz éve lezárt belvárosi utcáját kapta vissza Kaposvár

mti

2017.10.30. 09:15

A közlekedők újra használhatják a kaposvári kórház megszűnő tömbje melletti utcát. Emellett bicikliút és 250 parkoló is létesült, megújult egy másik belvárosi utca.

Hirdetés

Átadták Kaposváron a több mint 1,4 milliárd forintból felújított Bajcsy-Zsilinszky utcát és a Németh István fasort.

A somogyi megyeszékhely két forgalmas belvárosi utcája összesen 2 kilométer hosszan kapott új aszfaltburkolatot. A kivitelezés emellett magában foglalt mintegy 2,2 kilométernyi járdafelújítást, 1,5 kilométernyi csatornarekonstrukciót, 8 gyalogátkelőhely létesítését, 725 méternyi kerékpárút építését, 254 parkolóhely kialakítását és egyebek mellett parkosítást is.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a beruházás átadóján felhívta a figyelmet arra, hogy a modernizációval a Bajcsy-Zsilinszky utcának azt a szakaszát is használhatják a közlekedők, amely a Kaposi Mór Oktató Kórház egykori területén halad keresztül, emiatt az elmúlt húsz évben el volt zárva a forgalom elől.   


Már elkezdődött a déli tömb átépítése

Az utca megnyitása azzal a fejlesztéssel függ össze, melyben a kórház megszűnő déli tömbjének helyén közpark létesül. Ennek megfelelően a környéken további fejlesztések kezdődtek: a kórháznál informatikai központ, bábszíntér épül, ezen kívül további parkolóhelyeket, civilházat és parkot is létesítenek.

Szita Károly utalt arra is, a most befejezett beruházás része a város egykori polgármesteréről elnevezett Németh István-programnak, amelyre 2019 végéig 171 milliárd forintot költenek.

útfelújításHelyi hírekKaposvár