2024.03.29, Péntek
Ismét megrendezik a 10 éve hiányolt vásárt Marcaliban
marcaliexpo.hu

Ismét megrendezik a 10 éve hiányolt vásárt Marcaliban

kapos.hu

2019.04.09. 17:11

Az ingyenes eseményen a kiállítások és konferenciák mellett koncertek is várják a látogatókat.

Hirdetés

Garden Expot rendeznek április utolsó hétvégéjén a Somogy megyei Marcaliban – derül ki a kapos.hu cikkéből. A helyiek által évek óta hiányolt vásár célja, hogy népszerűsítse a somogyi értékeket és termékeket. A rendezvényen elsősorban kertészeti, erdészeti, mezőgazdasági, élelmiszeripari és borászati cégek mutatkoznak be. A seregszemlét megelőző pénteken szakmai konferenciákkal készültek a szervezők, ezenkívül pedig az expo mindkét estéjén ingyenes koncertek várják a látogatókat.

"A technikai számok is azt mutatják nekünk, hogy egy kiállító szempontból is érdekes rendezvényt sikerül csinálni: több mint 110 kiállítóval, beltéren mintegy 500 négyzetméter területen, kültéren mintegy 800 négyzetméter területen kerül megrendezésre" nyilatkozta Mátrai Zoltán, az Agrárrendezvények Kft. ügyvezetője.

Külföldi résztvevőkre is számítanak a szervezők

A rendezvényt a Somogy Megyei Közgyűlés és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete szervezte és támogatta. A településen korábban évente, egy évtizede azonban már egyáltalán nem volt ilyen nagyszabású esemény. Most viszont rögtön egy nemzetközi expo nyitná újra a sort, a vásáron ugyanis horvát és szlovén résztvevőkre is számítanak a szervezők. A legfőbb cél azonban még így is a térségi gazdaság erősítése és az értékközvetítés.

Helyi hírekSomogy megyekiállításkultúraközösségvásárlásGardenexpoMarcali Gardenexpo