2024.03.29, Péntek
Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság – lehet még nevezni
Illusztráció / hajozas.hu

Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság – lehet még nevezni

hirbalaton.hu

2019.06.11. 15:13

2019. június 16-án 10 órakor startol az első futam a VI. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságon, amelyre baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várják 2019. június 13.-án 12 óráig – a szervezők közlése szerint.

Hirdetés

Milyen lesz a verseny?

A versenyzők a megszokott, hosszú távú, „hivatalos” versenyekkel szemben, egy tempóját tekintve pörgősebb, látvány szempontjából pedig szórakoztatóbb gyorsulási versenyen vehetnek részt idén is. A verseny helyszíne is egyedinek, különlegesnek mondható, ugyanis az VI. Balatonföldvári Sárkányhajó Bajnokságot a Balatoni Hajózási Zrt Balatonföldvári Kikötőjében rendezzük meg most is. Kikötőben versenyezni előnyös a versenyzők szempontjából, mivel ezek a hajók (is) jobban siklanak a mély vízen, emellett előnyös a nézők szempontjából is, akik a futamokat a kijelölt pálya körül nagyon sok helyről és nem utolsó sorban nagyon közelről követhetik figyelemmel.

A Versenyre az első alkalomhoz hasonlóan baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várjuk 2019. június 13.-án 12 óráig

A csapatokról

A csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat. A VI. Balatonföldvári Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság versenyét 16 fős amatőr csapatok számára hirdetjük meg. A csapatokban maximum 4 fő igazolt sárkányhajó versenyző szerepelhet! A csapatoknak minimum 12 – maximum 16 fővel kell hajóba szállniuk. A csapatokban minimum 4 (négy) női versenyzőnek kell szerepelnie. A csapatok mellé kormányost, dobost, s minden egyéb felszerelést – beleértve az evezőket is – a szervezők biztosítanak. A versenyben a mentőmellény használata kötelező, melyet a szervezők biztosítanak!

A verseny első futama 2019. június 16-án 10 órakor indul.

A verseny főszervezője: Vízisport és Vitorlás Egyesület Balatonföldvár

További részletek és nevezés a www.vveb.hu oldalon!

Helyi hírekBalatonhajóversenyBalatonföldvár