2024.04.26, Péntek
Így strandolnak a siófokiak a járványhelyzetben
Fotó:siofoki-hirek.hu/

Így strandolnak a siófokiak a járványhelyzetben

siofok.hu

2020.05.11. 15:09

Bizonyosra vehető az is, hogy nem csak nyári forróság, hanem turistaszezon is lesz.

Hirdetés

Az emberek a Balatonon is igyekeznek betartani az előírásokat, ám a jó idő többeekt kicsalogatott a partre - derül ki a siofok.hu cikkéből. Tömeg nem volt sehol szombaton Siófokon, ám a jó időnek köszönhetően a parti területek nagyon megélénkültek, szinte telt ház volt például a Mártírok úti giroszsoron, ami szinte teljes mértékben kiülde, tehát a terasznyitást ezeknek az üzleteknek „találták ki”.

Kicsivel arrébb a Petőfi sétány egységeinek, melyeknek azonban csak jó, ha a harmada-negyede vette a bátorságot arra, hogy már erre az első, papíron „nyitott” hétvégére valóban kis is nyisson. Az egyik, éppen éttermét takarító tulajdonos meg is osztotta aggodalmát; azt mondta, szerinte még ráfizetés volna 6-7 fős személyzetével kinyitni, de kíváncsi is volt rá, hogyan „viselkedik” a vendég, be mer-e ülni, nem túlzottan óvatos-e. Nos, együtt állapíthattuk meg: be mert ülni a vendég és még a szájmaszk se nagyon zavarta, hiszen legtöbbjük legfeljebb a zsebében hordta, sose lehet tudni alapon...

Bizonyosra vehető az is, hogy nem csak nyári forróság, hanem turistaszezon is lesz (azt persze, hogy mennyire jó, vagy rossz szezon, még ma is lehetetlen megjósolni), ez lehet az egyik üzenete az első nyitott hétvége első napjának. Pünkösdre pedig bátran kinyithatnak a ma még óvatos duhajok is, hiszen bár a Plázsnak például csak a kissé összegyűrődött tavalyi programjait olvashattuk le a plakátról, pünkösdre nyit a strandja a Nagystranddal együtt (rendezvények terén augusztus 20-ra tervezi a Plázs az idei „szezonnyitót”), addigra nyilván az ezüstparti szabadstrandon sem lehet már majd olyan távolságtartással piknikelni, mint most, és addigra talán a balatoni hajók is elindulhatnak.

Helyi híreksiófoknyárBalatonkoronavírus