2024.04.24, Szerda
Száz köbméter szemét gyulladt ki Marcaliban
Illusztráció: pexels.com

Száz köbméter szemét gyulladt ki Marcaliban

somogy.katasztrofavedelem.hu

2020.09.27. 14:50

A tűz nagy kiterjedése miatt a helyszínre riasztotta a keszthelyi, a zalakarosi, a nagykanizsai és a kaposvári hivatásos tűzoltókat is.

Hirdetés

Mintegy száz köbméter szemét gyulladt ki egy kétezer négyzetméteres, nyílt hulladékválogató csarnokban Marcali külterületén - olvasható a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A tűzesethez elsőként a marcali hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik rövid időn belül megkezdték a tűz oltását. A tűz nagy kiterjedése miatt a megyei műveletirányítás a helyszínre riasztotta a keszthelyi, a zalakarosi, a nagykanizsai és a kaposvári hivatásos tűzoltókat is.

A beavatkozók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A tűzoltók négy vízsugárral oltották a lángokat, három vízsugárral pedig megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen egy csarnoképületre.

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a lakosság egészségére ártalmas károsanyag-koncentrációt. Az egységek munkáját erőgépek is segítették, amelyekkel átforgatták az izzó részeket. A káresemény felszámolásában négy gépjárműfecskendő és három vízszállító vett részt. 

Helyi hírekMarcali Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatósághulladéktűzoltóktűzoltóságKeszthelyKaposvár