2024.03.28, Csütörtök
Győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre a Kaposvár
Illusztráció: pexels.com

Győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre a Kaposvár

MTI

2020.10.12. 09:38

A találkozót a Kaposvár és a Kecskemét is veretlenül várta.

Hirdetés

A Kaposvár házigazdaként 3-1-re legyőzte a Kecskemét csapatát a férfi röplabda Extraliga pénteki rangadóján.


    Eredmény:
Fino Kaposvár-Kecskeméti RC 3-1 (-28, 18, 15, 23)
------------------------------------------------

    Az állás: 1. Fino Kaposvár 6 pont/2 mérkőzés, 2. LV Sport Pénzügyőr SE 6/2, 3. Kecskemét 6/3, 4. Dunaferr SE 5/3, 5. MAFC-BME 3/3, 6. Vegyész RC Kazincbarcika 1/2, 7. Debreceni EAC 0/3

A pénteki találkozót mindkét csapat veretlenül várta: a Kecskemét eddig két bajnokin diadalmaskodott, a Kaposvár egy Extraliga-találkozó és egy Magyar Kupa-mérkőzés mellett a Bajnokok Ligájában kétszer nyert szettveszteség nélkül. Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Koch Róbert, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Horváth Kristóf volt

Az első játszmában a hazaiak kezdtek jobban, ám az alföldiek a szélső ütő Gebhart Norbert ponterős játékának köszönhetően a szett derekán fordítottak. Négy ponttal is vezetett a KRC, a somogyi együttes azonban egyenlített, a fordulatos hajrában két játszmalabdát hárítva mégis a kecskemétiek kerekedtek felül.

A második szettet jó játékuknak és a vendégek rengeteg ki nem kényszerített hibájának köszönhetően könnyedén nyerték a kaposváriak, akik a harmadik felvonásban a korábbinál is pontosabban röplabdázva nagy különbségű diadalt arattak.

A kecskemétiek dolgát ekkor nehezítette, hogy a vezetőedző Dávid Zoltán a játszma elején rosszul írta fel együttese felállását, így csapatának szokatlan összeállításban kellett játszania.

A negyedik etap ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, egészen a legvégéig fej fej mellett haladtak a felek, 22-22 után azonban két pontot szerzett a Kaposvár, amely az orosz Ilja Makarov ütésével a második mérkőzéslabdáját kihasználva győzött.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak ütője, Horváth Kristóf volt 19 ponttal.
A somogyiak kedden és szerdán ismét a BL-ben szerepelnek: a selejtező második körében, Lengyelországban a házigazda Jastrzebski Wegiellel, majd a román CSM Arcada Galati együttesével találkoznak.

Helyi hírekKaposvárröplabdaférfi röplabdaExtraliga