2024.04.26, Péntek
Somogyban is megkezdődtek a csoportos tesztelések
Illusztráció: pixabay.com

Somogyban is megkezdődtek a csoportos tesztelések

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.11.25. 09:09

A feladat eredményes végrehajtásához a kormány az orvosegyetemi hallgatók segítségét kérte, akik védőnők bevonásával végzik a mintavételt.

Hirdetés

A szociális intézmények után megkezdődött a bölcsődék, óvodák és általános iskolák dolgozóinak tesztelése - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal oldalán. A lebonyolításáért a fővárosi és megyei védelmi bizottságok és kormányhivatalok felelnek, a vizsgálatok önkéntes alapon történnek. A feladat eredményes végrehajtásához a kormány az orvosegyetemi hallgatók segítségét kérte, akik védőnők bevonásával végzik a mintavételt.

Somogy megyében 3 nap alatt 139 településen, 465 helyszínen közel 5500 főt tesztelnek majd. Mindezt 49 orvostanhallgató 31 csoportban, védőnői és adminisztrációs személyzettel kiegészülve végzi.

 

A tesztelések célja a koronavírus terjedésének lassítása

Kaposváron 23 diák 12 munkacsoporttal állt neki a feladatnak. Az eligazításon dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte, az intézményi célzott csoportos tesztelések célja a koronavírus terjedésének lassítása, ezért nagyon fontos, hogy mindenki vegyen részt rajta. A kaposvári járásban három nap alatt 112 helyszínen tesztelnek majd, a hétfői napon több mint 1300 dolgozótól vettek le mintát.

A kilences munkacsoport első helyszínén a kormánymegbízott is figyelemmel kísérte a munkafolyamatot. A Kaposvári Nemzetőr Sori Központi Óvoda dolgozói készen álltak a tesztelésre, az orrból történő mintavétel precízen és hatékonyan került elvégzésre.

Minden elismerésem az egyetemistáké, akik a járvány elleni küzdelemben a kórházakban, mentőszolgálatoknál, és most a tesztelésben is hatékonyan részt vesznek, valamint a kórházi orvosoké, ápolóké, egészségügyi személyzeté, akik tavasz óta a frontvonalban kitartóan dolgoznak értünk, hangsúlyozta a kormánymegbízott. A Somogy Megyei Kormányhivatal közel 130 dolgozója segítette a felkészülést, és folyamatosan koordinálja a munkafolyamatokat.

 

Helyi hírekSomogy megyekoronavírustesztelés