2021.03.01, Hétfő
Az éjszakai fagyoknak köszönhetően rövidesen beállhat a jég a Balatonon
illusztráció - pixabay

Az éjszakai fagyoknak köszönhetően rövidesen beállhat a jég a Balatonon

vizimentok.hu

2021.01.16. 10:00

Amennyiben korcsolyázásra alkalmassá válik a jég, akkor a Balaton-parti önkormányzatok kijelölik az arra alkalmas területeket.

Hirdetés

Az elmúlt években, az enyhe teleknek köszönhetően ritkaságszámba ment a sportolható jég a Balatonon, ezért biztosan nagyon sokan alig várják már, hogy újra jégre léphessenek. Az óvatosság azonban nagyon fontos! Az, hogy beáll a jég, még nem jelenti azt, hogy alkalmas is a sportolásra vagy a szabadidő eltöltésére – olvasható Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának oldalán

Arról, hogy a jég megfelelő vastagságúra hízott-e már, soha ne magunk próbáljunk meggyőződni, hanem figyeljük az aktuális híradásokat és a helyi önkormányzatok által közzétett információkat. Amennyiben korcsolyázásra alkalmassá válik a jég, akkor a Balaton-parti önkormányzatok kijelölik az arra alkalmas területeket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig csak az arra kijelölt területeken lépjünk jégre! Azon kívül minden más jégfelület veszélyes lehet!

Amennyiben sportolásra alkalmassá válik a jég, akkor is vannak alapvető szabályok, amiket be kell tartanunk ahhoz, hogy biztonságban mozoghassunk a jégen.

További információ a vizimentok.hu oldalon olvasható.

Helyi hírekBalatonjégkorcsolyázásSomogy megye