2024.04.25, Csütörtök
Hatalmas csatával és győzelemmel egyenlített a Fino Kaposvár Kazincbarcika ellen
Illusztráció: unsplash.com

Hatalmas csatával és győzelemmel egyenlített a Fino Kaposvár Kazincbarcika ellen

MTI

2022.04.10. 10:00

A Kazincbarcika hazai pályán könnyedén, 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén, ezzel kiegyenlített a párharcban.

Hirdetés

A két csapat első, szombati találkozója hatalmas, 157 perces csatát és kaposvári győzelmet hozott: a somogyiak hét mérkőzéslabdát hárítva, a döntő szettet 27-25-re nyerve kerültek előnybe.

A csütörtöki második mérkőzés első játszmájában a hazaiak 7-7 után elléptek riválisuktól, és a szezon elején még centerként használt, az utóbbi időben azonban már feladóátlóként játszó Bibók Balázs vezérletével magabiztosan kerültek előnybe.

A második etap első harmadában rengeteg hiba jellemezte mindkét együttes játékát - volt, hogy hat egymást követő labdamenet rontással ért véget -, de ebből is a házigazdák jöttek ki jobban, akik hétpontos előnyt építettek ki. A somogyiak később ugyan rendezték blokkvédekezésüket, és közelebb zárkóztak, de a VRCK ezt követően kézben tartotta a játékrészt, így kevesebb mint egy óra játék után megduplázta fórját.

A harmadik felvonásban is sokat rontottak a csapatok, ebből ezúttal is a házigazda profitált, mert volt olyan játékosa - most a center Juhász Péter -, aki rendre jó megoldásokat választott. A Kazincbarcika 10-9 után váltott ritmust, minden játékelemben jobban teljesített, a Kaposvár pedig - miután ezt követően csak négy pontot tudott szerezni - simán, 75 perc alatt kikapott.

A hazaiaktól Blázsovics Péter 11, Juhász 10 pontig jutott, ezzel szemben a vendégektől az öt pontot is csak hárman érték el.

A harmadik mérkőzést jövő hétfőn rendezik Kaposváron, a másik ágon a címvédő Pénzügyőr és a MAFC 1-1-re áll, ott vasárnap lesz a harmadik összecsapás.

Eredmény elődöntő, 2. mérkőzés:
GreenPlan-VRCK - Fino Kaposvár 3-0 (15, 16, 13)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.

Helyi hírekFino KaposvárKaposvárExtraligaférfi röplabda