2024.04.20, Szombat
Giro d'Italia – teljes útlezárások lesznek vasárnap
Illusztráció/pixabay.com

Giro d'Italia – teljes útlezárások lesznek vasárnap

MTI

2022.05.05. 13:10

A három napos verseny utolsó napján Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalat érintik a forgalomkorlátozások.

Hirdetés

A Giro d'Italia országúti kerékpárverseny miatt péntektől vasárnapig számos helyen kell ideiglenes útlezárásokra készülni - közölte a Magyar Közút Zrt. az MTI-vel. Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak.

A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon.

A kerékpárosok érkezése előtt - a verseny előírásai szerint - majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért érdemes elkerülni a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek számítaniuk kell arra, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe. Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet.

A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.

Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően.

Pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.

 

 

Helyi hírekKaposvárBalatonfüredGiro d'Italiakerékpárversenyforgalomkorlátozás