2024.03.29, Péntek
Huszonöt alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén
Illusztráció, unslpash.com

Huszonöt alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén

Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2022.12.29. 12:53

Tíz műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei egységeket és kilenc alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak. A megyei műveletirányítási központba hat téves jelzés érkezett.

Hirdetés

Teljes terjedelmében égett egy személyautó péntek hajnalban az M7-es autópályán, Balatonkeresztúr térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A járműben hárman utaztak, akik időben el tudták hagyni a gépkocsit, így nem sérültek meg. A lángokat a marcali hivatásos tűzoltók fékezték meg - tájékoztatott róla a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy hetvenöt négyzetméteres, vendégháznak használt épület tetőszerkezete gyulladt ki péntek délután Siófokon, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat, amelyek a konyhában keletkeztek, majd továbbterjedtek a tetőszerkezetre. 

Egy adventi koszorú gyulladt meg szenteste Kaposváron, a Sávház egyik harmadik emeleti lakásában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta a tüzet, ám oltás közben megsérült, ezért a mentők kórházba szállították. 

Egy siófoki sorház egyik lakásában keletkezett tűz szenteste. A Szép-Völgyi utcai ingatlan nappalijában csaptak fel a lángok, amelyek bútorokat emésztettek fel. A lakók a tűz keletkezésekor nem tartózkodtak otthon, hazaérkezéskor észlelték a tüzet, amelynek oltását megkezdték és tárcsázták a segélyhívószámot. A siófoki hivatásos tűzoltók oltották el az izzó részeket, majd hőkamerával is átvizsgálták az épületet. A tűz következtében a lakás füsttel telítődött, a falak erősen kormozódtak, ezért a lakók a karácsonyt rokonoknál töltötték. 

Lábodon és Sávolyon is egy-egy lakatlan házban keletkezett tűz hétfő este. Mindkét épületben bútorok és berendezési tárgyak égtek. Előbbi helyszínen a nagyatádi, utóbbinál a marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épületeket, de senkit sem találtak bent.

Szikrák pattogtak ki egy kaposvári családi ház kéményéből hétfő este a Kisközi utcában. A háromszintes épület füstelvezetőjében lerakódott a korom és begyulladt. A kaposvári hivatásos tűzoltók a kazánból eltávolították az égő fűtőanyagot, majd kitisztították a kéményt. A padlástéri szobában a kémény fala megrepedezett, amelyen keresztül füst szivárgott a helyiségbe. Az egység átszellőztette az épületet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használják a tüzelőberendezést. A család a fűtést más módon is meg tudta oldani, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat.

Helyi hírekSomogy megyeSomogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtűzoltók