2024.04.26, Péntek
Újabb díszpolgárral gazdagodott a 150 éves Kaposvár
Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Újabb díszpolgárral gazdagodott a 150 éves Kaposvár

Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2023.01.26. 14:31

Január 23-a Kaposvár város napja. 150 évvel ezelőtt, 1873-ban ezen a napon lett rendezett tanácsú város.

Hirdetés

A jubileum alkalmából elindult a Kaposvár 150 emlékév, amely egy sok-sok programot magában foglaló rendezvénysorozat lesz az előttünk álló egy évben - számolt be róla a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

 

Az emlékév nyitányaként hétfőn városnapi ünnepséget tartottak a Csiky Gergely Színházban, ahol a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt Vetési Bernadett főigazgató és dr. Kovács Kornélia, a Kaposvári Járási Hivatal hivatalvezetője képviselte. Az eseményen a hagyományok szerint átadták a város legrangosabb elismeréseit.

Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

 

Szita Károly polgármester ünnepi köszöntője után „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető címet adott át prof. dr. Kovács Melindának. A Széchenyi-díjas akadémikus, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élettani és Takarmányozástani Intézetének igazgatója, a jogelőd Kaposvári Egyetem korábbi rektora.

 

 

„Pro Urbe Kaposvár” kitüntetésben részesült L.Balogh Krisztina építész, Kaposvár korábbi főépítésze, dr. Komáromi Gabriella irodalomtörténész, dr. Szekeresné dr. Battyáni Zita bőrgyógyász főorvos, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának dolgozói.

 

 

 

 

 

A Kaposvár város szolgálatáért díjat 15-en vették át, és átadták az „Év Sportolója” díjakat is. A városnapi ünnepséget gálaest zárta.

 

 

Helyi hírekKaposvárdíszpolgár