2024.04.28, Vasárnap
Ligeti, Kurtág, Bartók és Brahms remekműveivel indul a Kaposfest
Fotó: facebook.com/kaposfestforever

Ligeti, Kurtág, Bartók és Brahms remekműveivel indul a Kaposfest

MTI

2023.06.21. 09:00

Augusztus 13. és 16. között ismét a komolyzene fővárosává válik Kaposvár a Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon, amelynek augusztus 13-i nyitóhangversenyén Ligeti, Kurtág, Bartók és Brahms remekművei szólalnak meg.

Hirdetés

A Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész művészeti vezetésével működő fesztivál idén is a nemzetközi és hazai zenei élet legnépszerűbb művészeit fogadja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztiválon fellép mások mellett Bruno Philippe csellóvirtuóz, Leticia Moreno hegedűművész, Pablo Barragán klarinétművész, Enrico Pace zongoraművész, Karl-Heinz Schütz, a Bécsi Filharmonikusok szólófuvolása, Pusker Júlia hegedűművész, Szűcs Máté, a genfi Zeneakadémia brácsaprofesszora, Würtz Klára és Magyar Valentin zongoraművészek, Kokas Dóra csellista, Maxim Riszanov brácsaművész és karmester, valamint Alexandra Conunova hegedűművész és Denis Kozukhin zongorista.

A fesztiválon közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából egész estés koncertet ad. Színpadra lép továbbá Sárközy Lajos és zenekara is.

A négy nap alatt Ligeti György, Benjamin Britten és Johannes Brahms évfordulójára emlékezve a komponisták egy-egy emblematikus darabja csendül fel.

Kaposvár várossá nyilvánításának 150. évfordulójának alkalmából a közönséget ingyenes könnyűzenei esemény várja augusztus 14-én a Kossuth téren. A Budapest Jazz Orchestra és vendégei koncertjének műsora kizárólag a Kaposfesten hallható.

Ezen felül várostörténeti sétán vehetnek részt a látogatók és minden nap 150 perc komolyzenei programot is garantálnak a szervezők.     A hangversenyek mellett idén is több szakmai kiegészítő program, mesterkurzusok és műhelybeszélgetések is színesítik a fesztivált.

Helyi hírekKaposvárKaposfestkoncertprogramok