2024.04.28, Vasárnap
Földrengés volt Kaposvártól 20 kilométerre
Kép: seismology.hu térképe

Földrengés volt Kaposvártól 20 kilométerre

MTI, Idokep.hu

2023.08.22. 10:47

Földrengés volt Kaposvártól körülbelül 20 kilométerre kedden 7.47-kor - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

Hirdetés

Mint írták, hogy a 2,2 magnitúdójú földrengés észleléséről Várdáról érkezett lakossági bejelentés.

A földrengésről az idokep.hu is beszámolt, ahol mint kiemelték, a Richter-skálán 2,2-es magnitúdójú földmozgást érzékelte a lakosság, károkról szerencsére nem érkezett bejelentés.

Az ilyen erősségű rengéseket a lakosság nagy része ugyanakkor nem szokta érzékelni.

Hozzátették, hétfőn kora este 19:40-kor egyébként Szarvas közelében is volt egy 2,5-ös utórengés.

Az elmúlt 30 nap földrengéseit valós időben is lehet követni a http://www.seismology.hu/ honlapján. Magyarországon és a szomszédos országokban működő on-line szeizmológiai állomások által mért szeizmogramok valós időben eljutnak a Szeizmológiai Obszervatórium budapesti adatközpontjába, ahol az adatok számítógépes feldolgozásával automatikus földrengés detektálás történik.

Az automatikusan észlelt földrengések közel valós időben felkerülnek az alábbi térképre, ahol a kiválasztott jelre kattintva információkat kaphat a kérdéses rengésről. A megadott időpontok világidőben (UTC) értendők, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1, nyári időszámítás esetén +2 óra.

Helyi hírekKaposvárföldrengés