2024.06.24, Hétfő

Ismét miniatűrkiállítás nyílik Kaposváron

mti

2017.03.31. 16:43

A szombaton nyíló 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállításon ezúttal hat ország hetven művészének hétszáz alkotását tekintheti meg a nagyközönség.

A tárlatnak helyet adó Fő utcai Szín-Folt Galériába Magyarországon kívül Svédországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából érkeztek festmények, grafikák, tusrajzok, reliefek, textilek, s egyebek mellett kerámiák is, a munkákat hivatásos és műkedvelő kategóriában díjazzák - mondta el Szabó Károly Attila, a szervező Szín-Folt Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek.

Kitért rá, a legfeljebb 10-szer 10 centiméter nagyságú műtárgyak témája szabadon választható volt: a virágcsendéletektől kezdve a tájképeken át az aktokig számos figyelemre méltó alkotás született.

A délelőtt tizenegy órakor kezdődő megnyitóra mintegy százötven embert várunk, a tárlat az elmúlt két évtized tapasztalatai alapján mintegy 1200 érdeklődőt vonz - jegyezte meg Szabó Károly Attila. 

Elmondta, a miniatűrök május 24-ig láthatóak a somogyi megyeszékhelyen, majd azokat az őszig Székesfehérváron, Siófokon és Balatonmáriafürdőn is bemutatják.

A kuratóriumi elnök szólt arról, hogy az első miniatűr kiállításaik alkalmával a művészek egy része még vonakodott ilyen kisméretű alkotásokkal előállni, idővel azonban kedvet kaptak hozzá, ráadásul e tárgyak alacsonyabb árfekvésük okán könnyebben értékesíthetők.

A miniatűrök iránt egyre többen érdeklődnek, vannak akik kifejezetten ilyen műtárgyakat keresnek, gyűjtenek - tette hozzá Szabó Károly Attila.

KultúrakiállításKaposvárminiatűröknemzetköziképzőművészet