2024.02.27, Kedd

Eseménydús kalandra hív Kaposvár a Múzeumok Éjszakáján

mti

2017.06.23. 16:27

Barlang- és címerfestésre, továbbá rovarpreparálásra is várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája szombati, kaposvári programjain.

Hirdetés

A Rippl-Rónai Múzeum arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézmény Fő utcai épületénél jurtát állítanak, 17 órától kézműves foglalkozásokat, régészeti antropológiai játszóházat, veteránautó-bemutatót tartanak.

A látogatók megtudhatják, hogyan kell csiszolt és pattintott kőeszközöket készíteni, miként állíthatók drónok a régészet szolgálatába, milyen érdekességeket őriz a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára, és mit ettek a bronzkori emberek.

A Paintcoctail program szervezői képek festésében nyújtanak segítséget, a múzeum gyűjteményei iránt érdeklődőket szakmai, a Csiky Gergely Színház művészeinek közreműködésével pedig rendhagyó tárlatvezetésekre invitálják. A múzeumi események sorát 21 órakor tűzugrás zárja.

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár szombaton 13 és 20 óra között a Csokonai utcában megrendezi a vásárt, játszóházat és kiállítást is magába foglaló I. Kaposvári Képregény Napot.

A Múzeumok éjszakája kaposvári eseményeinek felvezetéseként a Deseda tónál található Fekete István Látogatóközpontban már pénteken 17 órától több érdekes rendezvényt tartanak. A vendégek éjszakai lepkékkel, gyógy- és fűszernövényekkel ismerkedhetnek, emellett lesz "csillagászati navigáció", valamint vetélkedő az "éjszaka hangjaiból".

A Kaposvártól nyolc kilométerre található Szennai Skanzenbe érkezőket szombaton Szent Iván-napi népszokásokkal, férjfogó praktikákkal, szerelmi varázslattal, látványos fényfestéssel és borudvarral várják.

A jó hangulatról a vásári komédiákat felelevenítő Bab Társulat, a verses-zenés műsorral érkező KultúrTalálka Együttes, Bonyár Judit Edith Piaf-sanzonestje és mások mellett a Misina zenekar gondoskodik. Az este Szent Iván-éji tűzugrással és táncházzal zárul.

A Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz Somogyból Nagyatád, Balatonszemes, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Segesd, Barcs, Fonyód és Tab kulturális intézményei is csatlakoztak.

 

Forrás: mti

KultúraKaposvárRippl-Rónai Múzeumcsaládi programMúzeumok Éjszakája