2024.07.21, Vasárnap

Rippl-Rónai Múzeum

Múzeumok éjszakája - Lepkevizsgálat, szerelem- és egészségvarázslás Kaposváron

2023.06.24

Helyi hírek

"Lámpázásos" lepkevizsgálatra, boszorkánysarokban végzett szerelem- és egészségvarázslásra is várja az érdeklődőket a Rippl-Rónai Múzeum szombaton Kaposváron, a Múzeumok éjszakáján.

Újra lesz Nárciszünnep Kaposváron: koncerttel, kézműves foglalkozással és előadásokkal is várják az érdeklődőket

2022.04.06

Helyi hírek

Április 9-én szombaton koncerttel, kézműves foglalkozással és előadásokkal is várják az érdeklődőket a 7. kaposvári Nárciszünnepen szombaton a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

Numizmatikai kiállítás nyílik Kaposváron

2020.01.28

Kultúra

Félezer még be nem mutatott pénzérmét, köztük igazi ritkaságokat láthat a nagyközönség a Rippl-Rónai Múzeum új, állandó kiállításán, amely kedden nyílik Kaposváron.

Ismét megrendezik az Ostrea peregrina – Élet a középkorban fesztivált Kaposváron

2019.08.13

Kultúra

2019. augusztus 31-én a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum újra megrendezi az Ostrea peregrina – Élet a középkorban című rendezvényét, melynek társszervezője a Fekete Hollók Rendje hagyományőrző csapat.

Tűzfegyverek a törökvész idején: bemutatták a Somogyban talált múzeumi emlékeket

2018.04.12

Somogyban talált középkori lőfegyvereket is bemutattak az Ostrea Peregrina Akadémia előadásán a Rippl-Rónai Múzeumban Kaposváron. A régészeti anyag illusztrálta azt az előadást, amely a tűzfegyverek elterjedését és fejlődését ismertette meg az érdeklődőkkel.

Eseménydús kalandra hív Kaposvár a Múzeumok Éjszakáján

2017.06.23

Barlang- és címerfestésre, továbbá rovarpreparálásra is várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája szombati, kaposvári programjain.

Kisszerszámos halászati kiállítás nyílik a kaposvári múzeumban

2017.03.17

2017. március 22-én halászati kiállítás nyílik a kaposvári Fekete István Látogatóközpontban. A Rippl-Rónai Múzeum legújabb időszaki kiállításán az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a kisszerszámos halászattal.

Megújult a Rippl-Rónai Múzeum képzőművészeti kiállítása

2022.04.23

Helyi hírek

A 20. századi magyar művészeti örökség megismertetésére vállalkozik a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum a nagyközönség előtt pénteken megnyíló megújult képzőművészeti kiállításával.

Újabb öt évre kapott megbízást a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója

2022.02.24

Helyi hírek

Újabb öt évre Ábrahám Leventét bízta meg a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vezetésével a város közgyűlése csütörtökön.

Hagyományőrzők idézik meg a középkor hangulatát Kaposváron

2019.08.26

Kultúra

A középkor hangulatát idéző programokkal várja a látogatókat az Ostrea peregrina nevű hagyományőrző fesztivál augusztus 31-én Kaposváron.

A csökölyi tallérleletről szóló könyvet mutat be a Rippl-Rónai Múzeum

2018.06.25

Kultúra

A csökölyi tallérlelet címmel új kiadványt mutatnak be június 27-én a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban, a kötetben a múzeum két régésze, Varga Máté és Költő László egy 25 évvel ezelőtt megtalált, 55 tallérból álló éremleletet ismertet fotókkal, leírásokkal - közölte Borzavári Balázs, az intézmény sajtófelelőse az MTI-vel.

Közelebb viszik a kaposvári óvodásokhoz a múzeumot

2018.04.05

Egyedüli óvodaként a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodája is részt vesz a megyei múzeum oktatási programjában. A cél, hogy közelebb vigyék a gyermekekhez a kultúrát, a művészetet és a múzeumok világát.

Új látogatóközpontot építtet a kaposvári múzeum

2017.06.09

Kaposvár közgyűlése elfogadta a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum 2022-ig szóló stratégiai tervét, melyben kiállítóhelyek bővítése és új állandó kiállítások nyitása is szerepel.

Régi-új igazgató a kaposvári múzeum élén

2017.03.08

Újabb öt évre bízta meg Ábrahám Leventét a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vezetésével a város közgyűlése keddi, rendkívüli ülésén.