2024.03.28, Csütörtök

Fonyódon is állomásozott az"Arany 200 busz"

fonyod.hu

2018.09.02. 11:13

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás.

Hirdetés

A szervezők az „Önarckép álarcokban” című tárlatának elkészítették az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változatát is.

Az e célra átalakított „Arany 200 busz” 2017. július 10-től járja az országot.

Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítettek, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek.

A vándorkiállítás a fonyódi állomására augusztus 25-én érkezett. A Harcsafesztivál ideje alatt, valamint az azt követő két napban az Arany János emlékbusz a Panoráma strand bejáratánál állomásozott összesen négy napig, ez idő alatt több százan látogatták meg a kiállítást.

A busz több mint 200 helyszínen járt a Kárpát-medencében határon innen és túl. A menetrendben szereplő kistelepülések közt az egyik leglátogatottabb helyen szerepelt a fonyódi állomás. Az Arany János vándorkiállítás későbbi állomásai, érdekességek és egyéb kiállítások a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján megtalálhatók. https://pim.hu

KultúraSomogy megyekiállításFonyódArany JánosArany 200 buszPetőfi Irodalmi Múzeum