2024.04.19, Péntek
Kiállítások, múzeumpedagógiai programok a Balatoni Múzeumban
Illusztráció, pixabay.com

Kiállítások, múzeumpedagógiai programok a Balatoni Múzeumban

MTI

2021.08.27. 09:00

A kiállítások anyagának megismeréséhez új applikációt is fejlesztettek ki, amely kincskereső játékot is tartalmaz.

Hirdetés

Szeptember 18-án kezdődik a 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

Szeptember 24-én különleges technikával készült kisgrafikákból álló biennálé nyílik a Balatoni Múzeumban. Október 1-jétől 2022. március 19-éig Az élet vize, a pálinka története című kiállítást láthatja a közönség - számolt be róla Németh Péter múzeumigazgató.

Az őszi időszak egyik kiemelt eseménye a Keszthely felfedezése elnevezésű program lesz: az érdeklődők egy füzet segítségével gyalogos és biciklis túrákon kereshetik fel a város kevésbé ismert értékeit.

A festészet napján, október 17-én a MŰSZAK (Művészek Szabad Alkotóközössége) nyári táborában készült műtárgyakat mutatják be.

A 2021/2022-es tanévre új, játékos múzeumpedagógiai programokkal készülnek. A Balatoni Múzeum gyűjteményét és műtárgyait a város környéki települések oktatási intézményeiben is bemutatják.
A helyi közösségekkel a múzeumban őrzött, falujukból származó műtárgyakat is megismertetik, és arra is felhívják a figyelmüket, hogy a lomnak hitt tárgyak értéket jelenthetnek a közgyűjtemény számára - mondta a múzeumigazgató.

Kiemelte: Zalaapátiban a régészeti feltárásokon előkerült leleteket, műtárgyakat és a néprajzi gyűjtemény értékesebb tárgyait szakmai előadásokon, valamint az iskolában is bemutatják.

Külön applikciót fejlesztettek a kiállításra 

A középiskolásoknak, családoknak az ismeretátadásra épülő, élményszerű Festetics szabadulószoba kínál érdekes programot. A kiállítások anyagának megismeréséhez új applikációt fejlesztettek ki, amely kincskereső játékot is tartalmaz. A játékosok szerepköröket vehetnek fel, lehetnek történészek, néprajzosok, régészek. A feladványok megfejtésével szinteket léphetnek előre, a győztes végül a tiszteletbeli múzeumigazgatói címet nyer - mondta Németh Péter.

KultúraKeszthelykiállításmúzeumBalaton