2024.04.19, Péntek
Hajnalig tartó boros mini fesztivál lesz a hétvégén a Szent György-hegyen
Illusztráció: unsplash.com

Hajnalig tartó boros mini fesztivál lesz a hétvégén a Szent György-hegyen

szentgyorgyhegyhajnalig.com

2021.09.03. 15:00

A szőlősorok mentén barangolás, vagy a bazalt-falon való üldögélés mellett rengeteg programmal és pincészettel készülnek a szervezők a három napos fesztiválra.

Hirdetés

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg negyedik alkalommal a Balaton északi partján található Szent György Hegy-en "Szent György-hegy hajnalig" boros minifesztivált - olvasható a fesztivál hivatalos honlapján.

A 2021. szeptember 3-5. között, három napon keresztül tartó rendezvényre izgalmas borokkal, csak erre az estére megnyitó helyszínekkel, koncertekkel, gitárzenével, fűben ülős piknikkel, vagy épp Dj-szettekkel várják az idelátogatókat.

A résztvevő közel 20 borászat egytől egyig azon dolgozik, hogy megmutassa ennek a vulkanikus hegynek a kivételes adottságait. De természetesen minden borászatnak, és minden bornak megvan a maga egyénisége. Ezért idén a laza hegymenet mellett egyfajta bortérképet is összeállítanak a szervezők: minden borászattól ajánlanak egy kiemelt bort, melyeket végigkóstolva kialakulhat bennünk a teljes kép a hegyről – még akkor is, ha mindegyiket nem is tudjuk megkóstolni.

 

Koncertek és borok három napon keresztül 

A szőlősorok mentén barangolás, vagy a bazalt-falon való üldögélés mellett rengeteg programmal készülnek a szervezők:

• Akusztikus koncertek, Eszter játszik, Magyar Bori - Ralph Eimann duó, Havai Gábor, jazz-terasz a Full Live Duoval (Román Iván hegedű, Őri Jenő zongora), balkáni rezesbanda, Satöbbi Light, lesznek csendesebb chill-teraszok és DJ-szettek is.

• Kiemelt borok és melléjük finomságok: BBQ és füstös ételek, vegetáriánus konyha, langalló, fatüzelésű kemencében sült pizza, egytálételek és borkísérők.

• A nulladik napon, szeptember 3-án Ugron Zsolnával és Eke Angélával kortárs verses boros est lesz a Magyar Katalin & Kardos Dániel duó közreműködésével a Borbolt a völgyben kertjében

• A fesztivál másnapján, vasárnap „másnapos reggeli piknik” a Zöldülő teraszon hidegállal, egytálétellel, fonott kaláccsal, uborkás limonádéval, frisstő smoothieval és kávéval.

Résztvevő Pincészetek:

Szászi Birtok, Hóbor Pince, Hoffmann Pince, Tarányi 1780, Gilvesy Winery, Napvirág Pince, Boksay Pince, Bajnóczy Pince, Pláne Badacsony borterasz X Földi Bálint, Nyári Pince, Molnár Pince, Angyal Pince, Kutyakaparó, Killer Pince, 2HA Szőlőbirtok, Pap Wines, Szent György-Pince / Kiegészítő programok: Borbolt a völgyben, Zöldülő terasz

 

Több pincészet is csak egy estére nyit meg 

Nyitva lesz Karina Vissanova és Papa Áron helye, a PAP Wines terasza vega ételekkel, borokkal és rezesbandával. Megnyit Török Csaba és a 2HA birtoka, nála a Fillet Event Catering csapata grillez majd. Különleges, hogy ezen az estén el lehet látogatni a Hoffmann Pincébe is (Szászi után balra), itt az Olaszrizlingek mellé klasszikusan mangalica zsíros, tepertőkrémes kenyeret is adnak.

A Killer Pince hangulatos présháza előtt is szól majd a zene. Itt most először lehet majd kóstolni a pince 2018-as Pinot Noir-ját.

Idén is nyitva lesz a Boksay Pincészet, a Lengyel Kápolna alatti háromszögben vulkanikus borokkal és jazz terasszal. Szintén csak erre az estére nyit meg a Bajnóczy Pince, ahol Szabó Tünde borait kóstolhatják a vendégek, és nyitva lesz a Szent György Pince új pincéje is.

A 2021-es Szent György-hegy hajnaligra az interneten megvásárolt jegy ellenében lehet belépni. Belépéskor a jegy és a védettségi igazolvány bemutatása után minden vendég kap egy Szent György-hegy hajnalig poharat, egy térképes programfüzetet és egy karszalagot.

További információ a Szent György-hegy hajnalig hivatalos oldalán olvasható.

KultúraSzent György-hegyBalatonBalatonBorborászatborkóstolóborvidékfesztiválrendezvény