2024.03.29, Péntek

Kultúra

Kaposváron is vetítik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről szóló filmet

2019.08.25

Szeptember 12-től vetítik a magyar mozik Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről szóló, több nemzetközi fesztiválon díjazott magyar életrajzi filmet, CURTIZ - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címmel, Topolánszky Tamás Yvan rendezésében.

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

2019.08.13

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket.

Kedden kezdődik a Kaposfest

2019.08.12

Megkezdődik a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest): a tizedik alkalommal sorra kerülő eseménysorozat keddtől egy héten át a komolyzenei koncertek mellett számos kiegészítő programmal, köztük könnyűzenei produkciókkal, éjszakai tárlatvezetéssel és gasztronómiai különlegességekkel is várja a közönséget.

Ötvenkét alkotás versenyez a Bujtor István Filmfesztiválon

2019.08.05

Ötvenkét alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer emléke előtt tisztelgő seregszemlét augusztus 17. és 20. között tartják Balatonszemesen.

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon

2019.07.17

A MABÉOSz Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtő Szakosztály (ELGYűSZ) és az idén 20 éves Siófoki Hózer Imre Városi Bélyeggyűjtő Kör júliusban a Kálmán Imre Kulturális Központban rendezi meg az ELGYűSZ XIV. országos „Balaton” kiállítást.

Először rendezik meg az Orgonák éjszakáját szombaton

2019.07.16

Első alkalommal rendezi meg Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei programsorozatot szombaton a Filharmónia Magyarország, amelynek keretében a többi között orgonatörténeti előadásokat, hangszerbemutatót és mini orgonakoncerteket is tartanak.

Július utolsó szombatján rendezik a balatonfüredi Anna-bált

2019.07.09

Július utolsó szombatján rendezik meg a 194. balatonfüredi Anna-bált, ezt megelőzően az Anna-fesztiválnak ad otthont a város, ahol prímásverseny és operagála is várja az érdeklődőket - közölte a városban tartott keddi sajtótájékoztatóján a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője.

A Csókkirály az élőben legtöbbször játszott dal

2019.07.04

Több mint 22 ezer könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak tavaly országszerte az Artisjus statisztikái szerint. Az élőben legtöbbszor játszott dal a Hungária együttes régi slágere, a Csókkirály volt.

Idén is kedvezményesen utazhatnak vonattal a Múzeumok Éjszakája rendezvényeire

2019.06.21

Idén is számos programmal készül a szombati Múzeumok éjszakájára a nemzeti vasúttársaság. A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

Négy előadást kínál a kaposvári nyári színház

2019.06.14

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.

Balatonboglári borász vehette át Az év bortermelője életműdíjat

2019.06.01

Garamvári Vencel balatonboglári borász és pezsgőmester vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője életműdíjat csütörtökön Budapesten.

Díjat nyert a Vad Balaton film

2019.05.27

A vasárnap záruló fesztivál központi témája a víz, a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Százhúsz program a Rippl-Rónai Fesztiválon

2019.05.22

Mintegy százhúsz programot kínál idén a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvényt május 30. és június 2. között tartják a somogyi megyeszékhelyen.

Október 23-án nyit a megújult Csiky Gergely Színház

2019.05.14

Október 23-án nyílik meg újra a nagyközönség előtt a több mint 9 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn.

Emlékhelyek napja: 63 helyszínen lesznek szombaton programok

2019.05.09

Idén negyedik alkalommal szervezi meg az Emlékhelyek napját a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). Május 11-én szombaton hatvanhárom helyszínen lesznek programok országszerte.

Pár héten belül ismét "Miénk a város" Kaposváron

2019.08.21

A szeptember 6-9. közötti fesztiválon zenei programok, valamint kézműves vásár is várja az érdeklődőket.

Ismét megrendezik az Ostrea peregrina – Élet a középkorban fesztivált Kaposváron

2019.08.13

2019. augusztus 31-én a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum újra megrendezi az Ostrea peregrina – Élet a középkorban című rendezvényét, melynek társszervezője a Fekete Hollók Rendje hagyományőrző csapat.

Augusztusban országszerte várja a közönséget az OrgonaPont sorozat

2019.08.09

Az ország 23 városában 31 koncerttel várja augusztusban a közönséget az OrgonaPont sorozat a Filharmónia Magyarország szervezésében - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére Siófokon

2019.07.21

A II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából júliusban kiállítás nyílt a siófoki BRTK Könyvtár Felnőttrészlegén.

Nemzetközi színházi kurzust tartanak négy nemzet képviselőivel Kaposváron

2019.07.16

Nemzetközi színházi műhely nyílt Kaposváron, a kurzuson négy nemzet mintegy 80 színész szakos felsőoktatási hallgatója, rendezőgyakornoka, rendezője vesz részt - közölte a Kaposvári Egyetem szerdán az MTI-vel.

Júliusban Siófokra költözik New Orleans

2019.07.09

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek.

Július 15-én kezdődik a Babel Sound Világzenei Fesztivál Balatonbogláron

2019.07.08

Július 15-én kezdődik a Babel Sound Világzenei Fesztivál a Balaton partján. Az egyhetes rendezvényen zenei, táncos és gyerekprogramokat kínálnak a balatonboglári Platán Strandon.

Összművészeti fesztivált rendeznek Alsóbogáton

2019.06.26

Összművészeti fesztivált rendeznek Alsóbogáton, az eseményre július 5. és 7. között kerül sor a Somogy megyei településen.

Négy magyar film is meghívást kapott a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra

2019.06.16

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat.

Június 17-én indul a Balatoni Nyár című magazinműsor

2019.06.04

Kilencedik alkalommal jelentkezik a közmédia Balatoni Nyár című magazinműsora június 17-től élőben a Balatonról a Duna Televízióban.

Jurta Porta Kaposvárott

2019.05.30

Idén ismételten megrendezésre került a Jurta Porta nevű szemléletformáló vetélkedő a Somogy-megyei megyeszékhelyen. Több mint háromszáz kisgyerek népesítette be a kaposvári Vigasságok terét.

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a Balatonra a hetedik MOL Nagyon Balaton programjaira

2019.05.24

Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a negyven eseményt átfogó MOL Nagyon Balaton programjaira a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.

Boldogasszony-kiállítás nyílt Kaposváron

2019.05.15

Megnyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NKI) Boldogasszony kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

Penélope Cruz életműdíjat kap a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon

2019.05.12

Az eddigi legfiatalabb kitüntetettként Penélope Cruz spanyol színésznő vehet át életműdíjat az idei a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon - közölték a szervezők.

Százféle bort lehet kóstolni a Somogyi Borfesztiválon

2019.05.05

Tizenhat termelő mintegy száz borát kínálja a Somogyi Borfesztivál, amelyre június 13. és 16. között harmadik alkalommal kerül sor Kaposváron.