2024.03.28, Csütörtök
OH: elérhetők az E-felvételi rendszer ügyintézési funkciói
Illusztráció, unsplash.com

OH: elérhetők az E-felvételi rendszer ügyintézési funkciói

MTI

2023.04.21. 14:43

Elérhetők az E-felvételi rendszer ügyintézési funkciói a felvi.hu-n, így a felsőoktatásba jelentkezők ellenőrizhetik, módosíthatják adataikat, pótolhatják az esetleg még hiányzó dokumentumaikat, illetve - egyetlen alkalommal - megváltoztathatják az eredeti jelentkezési sorrendjüket - közölte a Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

Azt írták, az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét, a benyújtott dokumentumok, valamint kérelmek feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, továbbá a közhiteles elektronikus nyilvántartásokból átvett információkat (érettségi eredmények, felsőoktatási oklevelek, nyelvvizsga-bizonyítványokra vonatkozó hitelességi információk).

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken - a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján - éppen hány pontjuk van - tudatta a hivatal.

Hozzátették: mivel az adatok folyamatosan frissülnek, mindenkinek érdemes megtekintenie a felületet akkor is, ha semmit sem kell módosítania. A fontos információt tartalmazó üzenetek az E-felvételi "Hivatalos iratok" menüpontjába érkeznek, amelyről a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail-postafiókokba is értesítés érkezik - ismertette az OH.

A tájékoztatás szerint nem kell feltölteni a 2023. május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat, a 2006. február 1. utáni felsőoktatási okleveleket - bizonyos kivételektől eltekintve - és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Amennyiben a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a felsőoktatási felvételi eljárásban dokumentum kizárólag elektronikusan, az E-felvételiben nyújtható be.

Kitértek arra is, hogy a jelentkezési sorrend módosítására vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonására legkésőbb 2023. július 12-ig, egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi "Sorrendmódosítás" menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A benyújtott kérelmek státusza az E-felvételi "Kérelmek" menüpontjában ellenőrizhető.

A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2023. július 26-án kerül sor - olvasható a közleményben.

Országos hírekoktatásfelvételie-felvételiOktatási Hivatal (OH)