2024.06.18, Kedd

Balatonszemes

Május közepéig lehet pályázni a Bujtor István Filmfesztiválra

2022.04.24

Helyi hírek

A szervezők szívesen veszik a fesztivál névadójának karakteréhez illő vidám, könnyed műveket, azokat, amelyek egy bűnügy vagy titok körül zajló cselekményt dolgoznak fel, egy vers filmes feldolgozását, az emberi útkeresést elemző filmeket, valamint a pandémia kapcsán született szórakoztató vagy drámai alkotásokat.   

Állami ingatlant kap az Egri Főegyházmegye és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Alapítvány

2020.10.24

Aktuális

Állami vagyon ingyenes tulajdonba adásáról, valamint az egységes állami vagyonnyilvántartás létrehozásához szükséges szabályok meghozásáról is vitatkozott a parlament, majd napirend utáni felszólalással ért véget az ülés.

Polgármestert választanak a Somogy megyei Balatonszemesen

2020.09.29

Helyi hírek

A Balaton-parti község 1529 választópolgára reggel hat és este hét óra között, két szavazókörben voksolhat.

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

2020.07.08

Kultúra

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Több mint 30 filmet neveztek eddig a Bujtor István Filmfesztiválra

2020.05.20

Kultúra

Harminckét nevezés érkezett eddig a Bujtor István Filmfesztiválra, amelynek versenyprogramjára alkotók, műhelyek, studiók filmjeit várják május 31-ig - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

2019.08.13

Kultúra

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket.

Partisétánnyal épülnek apartmanok a Balaton partján

2019.07.30

Helyi hírek

A beruházás részeként két közel 8 méter magas épületet alakítanak ki az Ady Endre utcában és a szabad strandot is fejlesztik.

Rétvári Bence nyitotta meg a Szemesi napokat

2018.07.28

A huszonnegyedik alkalommal rendezett, vasárnapig tartó Szemesi napokon több tucat eseményre, köztük komoly- és könnyűzenei koncertekre, tánc- és színházi előadásokra, kiállításokra várják a látogatókat.

Az idén 160 diák vehet részt a balatonszemesi Fáy siker táborban

2018.07.11

Aktuális

Az idén 160 tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő diák vehet részt az OTP Fáy András Alapítvány által idén már hetedik alkalommal megszervezett Fáy siker táborban - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Új rendelő alapkövét tették le Balatonszemesen

2017.12.23

Új orvosi rendelő épül Balatonszemesen. A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, mintegy 60 millió forintot nyert el, emellett ugyanennyi önerővel is hozzájárul az önkormányzat a beruházáshoz.

A balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosáé az idei Gundel Kátroly-díj

2017.11.03

Gundel Károly díjátadó Gálaebédet rendeznek, amelyen Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa lesz az idei kitüntetett – derül ki a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) november 2-i közleményéből.

Filmfesztivál lesz a hétvégén Balatonszemesen

2017.08.04

Harmincnyolc alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer emléke előtt tisztelgő seregszemlét augusztus 5-én és 6-án tartják Balatonszemesen.

Népszerű Balaton parti település kap hotelfejlesztést

2020.01.26

Gazdaság

Az EBH INVEST munkájával a balatonszemesi szállodánál új épületszárnyakat alakítanak ki, a meglévőket pedig korszerűsítik, ezáltal pedig egy modern épületegyüttest hoznak létre.

Balatonba épült szigetüzemű mérőállomásokat adtak át

2022.04.21

Helyi hírek

Szigetüzemű hidrometeorológiai és vízminőségi kutatóállomásokat adtak át a Balaton négy eltérő tulajdonságokkal jellemezhető medencéjében: Siófok, Balatonszemes, Szigliget valamint Keszthely térségében - áll a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

Németh Kornélnét választották polgármesternek Balatonszemesen

2020.10.06

Helyi hírek

A Balaton-parti község 1527 választópolgárából 834-en szavaztak, ez 54,6 százalékos részvételt jelentett.

Átadták az idei Bujtor István-díjakat

2020.08.23

Kultúra

Átadták az idei Bujtor István-díjakat csütörtökön Balatonszemesen, ahol egész héten zajlanak a XI. Bujtor István Filmfesztivál szórakoztató programjai - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lemondott Balatonszemes polgármestere

2020.07.01

Aktuális

Nyolc hónappal megválasztása után, július elsejei hatállyal - a helyi viszályok miatt - lemondott tisztségéről Szomorú Szilárd (Fidesz-KDNP), Balatonszemes polgármestere, aki döntéséről a település közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot kedden.

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét

2020.01.08

Gazdaság

Balatonőszöd és Balatonlelle között közel 3 kilométeren készül kerékpárút, ezen kívül kerékpáros pihenőhelyet és új kerékpáros hidat is létrehoznak a Colas munkájával.

Ötvenkét alkotás versenyez a Bujtor István Filmfesztiválon

2019.08.05

Kultúra

Ötvenkét alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer emléke előtt tisztelgő seregszemlét augusztus 17. és 20. között tartják Balatonszemesen.

Huszonöt alkotás versenyez a 9. Bujtor István Filmfesztiválon

2018.08.09

Aktuális

Több mint hatvan közül 25 filmet válogatott be az előzsűri a versenyprogramba. Az ingyenesen látogatható seregszemlét augusztus 18. és 20. között rendezik meg Balatonszemesen.

Balatonszemesen rendezik meg a IX. Bujtor István Filmfesztivált

2018.07.23

Aktuális

Augusztus 5-ig lehet nevezni 2017 júliusa után készült játék-, dokumentum- vagy ismeretterjesztő; animációs, fikciós és kísérleti rövidfilmmel, valamint versfilmmel a Bujtor István Filmfesztiválra, amelyet augusztus 18. és 20. között rendeznek meg Balatonszemesen.

160 diák vehet részt idén a Fáy Siker Táborban Balatonszemesen

2018.07.03

Tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő diákok számára szervez teljesen ingyenes nyári táboroztatást az OTP Fáy András Alapítvány.

Egyedülálló leletek a balatonszemesi pálos kolostornál

2017.12.21

A balatonszemesi egykori pálos kolostornál zajló feltárás több különlegességet is felszínre hozott, a szentély feltárása során hazánkban teljesen egyedülálló leletre bukkantak. A magyar nemzet történelmében és kultúrájában csaknem nyolc évszázada meghatározó szerepet betöltő pálos rend nemrég a Hungarikum Bizottság döntése értelmében a hungarikum gyűjteményébe került.

Világháborús gránátra bukkantak a balatonszemesi strandon

2017.08.06

Második világháborús aknagránátot találtak egy balatonszemesi strandon a vízben szombat délután.

Néhány napra újra lüktető kulturális központtá válik Balatonszemes

2017.07.14

2017-ben immár huszonharmadik alkalommal ad otthont Balatonszemes a Szemes Fesztiválnak július 19. és 23. között.