2024.03.28, Csütörtök

Nyár elején kezdődhet az új 67-es építése

mti

2017.05.10. 14:49

Döntött a kormány a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmiút-beruházás első szakaszának támogatásáról - jelentette be a somogyi megyeszékhely polgármestere kedden Kaposváron.

Hirdetés

Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú, kétszer kétsávos új útszakasz 96 milliárd forintba kerül, a korábban épített elkerülő szakaszok négysávossá bővítése ezután kezdődhet.

A fejlesztésről másfél évvel ezelőtt állapodtunk meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, az azóta eltelt időszakban tervezés és területrendezés folyt, valamint előzetes közbeszerzés keretében döntés született a kivitelezőről - emlékeztetett a politikus. Hozzátette: a két és fél éven át tartó munkálatok várhatóan a nyár elején kezdődhetnek meg.

Szita Károly úgy vélte: a hazai és európai uniós forrásból finanszírozott beruházás javítja Kaposvár versenyképességét, hozzájárul a foglalkoztatás bővüléséhez, a helyi gazdaság erősödéséhez.

 

Forrás: mti

GazdaságKaposvárR67-es gyorsútM7-es autópályaberuházás