2024.07.14, Vasárnap
A Dél-Dunántúl legjobb fakitermelői között a somogyi tűzoltók
somogy.katasztrofavedelem.hu

A Dél-Dunántúl legjobb fakitermelői között a somogyi tűzoltók

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.06.10. 13:54

Somogyban folytatódott a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szombaton. Ropoly-pusztán kiderült, hogy melyik újabb hat csapat jutott be a szeptember 8-i országos döntőbe.

Sorszámot húztak a csapatkapitányok, majd két számban párhuzamosan megkezdődött a verseny az értékes pontokért. Néhány forduló után leszakadt az ég, ami a tűzoltókból álló csapatoknak a vihar okozta műszaki mentések valós körülményeit modellezte. Az égi áldás azonban órák múltán sem csillapodott, így a pálya csúszóssá vált, s a rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását veszélyeztette. A 13-as rajtszám azonban szerencsét hozott a siófoki hivatásos tűzoltóknak. A lánccserénél Zomi Balázs - egy másik versenytárssal holtversenyben - a mezőny leggyorsabbjának bizonyult.

A szerelés után a kombinált versenyszám volt az igazi csapatmunka, melynek időeredménye és hibapontjai alapján a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata a hatodik helyet szerezte meg, mellyel kvalifikálták magukat az Országos STIHL Fakitermelő Bajnokság döntőjébe.

A Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a 9., a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság négyfős csapata a 10. helyen zárta a megmérettetést.

AktuálisSomogy megyetűzoltókfakitermelőSTIHL Országos Fakitermelő Bajnokság