2024.03.29, Péntek

Növelni tudta a felvett hallgatók számát a Kaposvári Egyetem

ke.hu

2018.07.26. 21:00

Az idei általános felvételi eljárásban összesen 802 diák jutott be az intézménybe, amely tavalyhoz képest mintegy 10 százalékos növekedést jelent.

Hirdetés

Már az áprilisi felvételi jelentkezési adatok is azt mutatták, hogy emelkedett az érdeklődés a Kaposvári Egyetem képzései iránt. Hiszen intézményünk tavalyhoz képest közel 10 százalékkal tudta növelni az első helyes jelentkezéseinek számát. Összesen 2487-en jelentkeztek, közülük 1126-an jelölték meg első helyen egyetemünket, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít. A ponthatárok megállapítása után biztossá vált, hogy sikerült megtartani a közel tíz százalékos emelkedést. Összesen 802 hallgató nyert felvételt, közülük a legtöbben 397-en a Pedagógiai Karon, 178-an az Agrár- és Környezettudományi Karon, 134-en a Gazdaságtudományi Karon, 93-an pedig a Rippl-Rónai Művészeti Karon tanulnak majd tovább.

Az idén kiemelten növekedett az érdeklődés a Kaposvári Egyetem agrárképzése iránt. Az Agrár- és Környezettudományi Karon tavalyhoz képest mintegy 30 százalékkal többen kezdhetik meg tanulmányaikat. Az agrár mellett a pedagóguspálya is vonzó a fiatalok számára, rendkívül népszerű a gyógypedagógus képzés, amelyre közel 200-an nyertek felvételt. Ahogy minden évben, idén is hatalmas volt az érdeklődés a színművészképzés iránt, amelyre több mint 330-an jelentkeztek. A magasnak számító 400 pontos ponthatárt és a háromfordulós rostát végül 15 fiatalnak sikerült teljesítenie.

A legmagasabb ponthatárok ezúttal is a gazdasági képzésekben jelentkeztek. A Gazdaságtudományi Kar nappali tagozatos, államilag finanszírozott pénzügy és számvitel szakára 445 ponttal lehetett bekerülni.

Az elmúlt évek felvételi eredményeit figyelembe véve elmondható, hogy a Kaposvári Egyetem vidéki felsőoktatási intézményként stabilizálni, sőt növelni tudta hallgatói bázisát.

A ponthatárok kihirdetése után július 27-én indul a pótfelvételi eljárás, a felvételizők augusztus 6-ig adhatják le jelentkezésüket. További információt a www.ke.hu oldalon illetve a KE FELVI INFOPONT 2018 Facebook csoporthoz csatlakozva találhatnak az érdeklődők.

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvárhallgatófelvételiponthatárpótfelvételi