2024.04.23, Kedd
Tájékoztató a Kaposvári Egyetem duális képzésben részt venni szándékozó leendő hallgatói részére
Kaposvári Egyetem Alumni és Karrier portál - Facebook

Tájékoztató a Kaposvári Egyetem duális képzésben részt venni szándékozó leendő hallgatói részére

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.07.17. 16:48

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szakmailag minősített vállalatoknál folytatható gyakorlati képzések tantervi tartalmuknál, struktúrájuknál és a vállalatoknál töltendő, megnövelt óraszámuknál fogva növelik a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati üzemeltetési ismereteit és vállalati kultúráját.

Hirdetés

2018 szeptemberétől hat képzési területen (műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok, szociális munka) indultak el a duális képzési formájú szakok.

A Kaposvári Egyetem agrár- és gazdaságtudományok képzési területen indít duális képzési formában szakokat.

A duális képzés tanterve a hagyományos képzéssel megegyezően 7 félév, amelyben a hallgatók tanévenként 26 hetet töltenek az intézményben, 22 hetet (december-január és május-július hónapokban, illetve augusztus egy részében) pedig a gyakorlóhelyen.

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés a 2018-as felvételi eljárásban két, egymással párhuzamos szakaszból áll:

1. állami általános felvételi eljárásból, mely megegyezik a „hagyományos” (azaz a nem duális formában hirdetett) alapképzési szakra történő felvételi eljárással, és

2. vállalati felvételi szakaszból.

A jelentkezés menete

1. A jelentkező általános módon benyújtja jelentkezését a – duális formában is meghirdetett – szakra az állami felvételi eljárásban (felvételi eljárás 1. szakasza).

Amennyiben a duális formájú szakra szeretne a jelentkező felvételt nyerni, úgy ezzel párhuzamosan fel kell vennie a kapcsolatot az adott szak mellett feltüntetett egy vagy több vállalati partnerrel.

A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címre kérjük megküldeni!

A Somogy Megyei Kormányhivatalnál, mint partnerszervezetnél  gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, valamint a pénzügy és számvitel szakokon lesz lehetőség arra, hogy a hallgatók a duális képzésben részt vegyenek az alábbiak szerint:

 

2. A jelentkező a vállalattól kapott tájékoztatás szerint vehet részt a vállalati felvételi eljárásban (felvételi eljárás 2. szakasza).

Vállalati felvételi eljárás menete:

1. Jelentkezés benyújtása a vállalati partner részére.

2. A vállalati partner értesíti a jelentkezőt a felvételi elbeszélgetés időpontjáról, helyszínéről, módjáról. (2018. szeptember 14-ig)

3. Elbeszélgetés területei:

• a jelentkező tájékoztatása a duális képzés feltételeiről (felvétel az Egyetemre, szerződéskötés a társasággal, munkavégzés helye, feladatok, szabadság, munkabér, stb.)

• a társaság tevékenységének ismertetése

• jelentkező meghallgatása a céljairól, elképzeléseiről

4. Jelentkező értesítése a felvételi elbeszélgetés eredményéről 2018. szeptember 21. napjáig.

Kapcsolattartók:

- Kócziánné Geszti Szilvia főosztályvezető helyettes [email protected]

- Jobban-Radó Ildikó képzésszervező                                                    [email protected]

Telefon: 06-82/502-636 06-82/502-663

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvárduális képzés