2024.03.29, Péntek

Újraválasztották a Kaposvári Egyetem rektorát

ke.hu

2018.07.01. 14:30

Ismét helyet kapott a Magyar Rektori Konferencia elnökségében Prof. Dr. Szávai Ferenc, aki az Állami Tagozat elnökségi tagjaként folytatja a munkát. A Kaposvári Egyetem rektorának mandátuma két évre szól.

Hirdetés

A június 26-án megtartott tisztújító plenáris ülésen Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották meg a Magyar Rektori Konferencia elnökének. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora társelnökként, Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora és Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektora pedig alelnökként folytatja a munkát.

Az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja. Elnökségi tagként ebben a grémiumban dolgozik majd egyetemünk rektora Prof. Dr. Szávai Ferenc és Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.
Az MRK Magánintézményi Tagozata Dietmar Meyert, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektorát választotta meg elnöknek.

Az MRK Egyházi Tagozatának elnöki teendőit pedig a jövőben Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora látja el, munkáját elnökségi tagként a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora Füsti-Molnár Szilvesztert segíti majd. 
A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét alkotják – mandátuma két évre szól.

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvárrektorMRKtisztújítás