2024.03.28, Csütörtök
Kaposvár 2,6 milliárdot költ intézmények energetikai fejlesztésére
Kaposvár Megyei Jogú Város - Facebook

Kaposvár 2,6 milliárdot költ intézmények energetikai fejlesztésére

MTI

2018.09.13. 14:29

Kaposvár mintegy 2,6 milliárd forintot költ energetikai fejlesztésekre az év végéig, a beruházás kivitelezői szerződését szerdán kötötték meg a somogyi megyeszékhelyen - közölte az önkormányzat a honlapján.

Hirdetés

A 29 intézményt, köztük iskolákat, óvodákat, önkormányzati, kulturális és sportlétesítményeket is érintő beruházás része Kaposvár 2020-ig tartó, Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programjának.

A munkálatok keretében nyílászárókat cserélnek, szigetelnek, fűtésrendszereket korszerűsítenek, napelemeket telepítenek, és lesz, ahol akadálymentesítenek, valamint liftet helyeznek üzembe.

Kaposvár egyszerre még sohasem tudott ennyi pénzt költeni ilyen jellegű fejlesztésre - idézte az önkormányzat honlapja Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert.

A városvezető hozzátette: a kivitelezés eredményeként olcsóbbá válik az érintett intézmények fenntartása, a projekt illeszkedik a somogyi megyeszékhely zöld város stratégiájába, amelynek célja, hogy Kaposvár 2050-re energiafüggetlen legyen.

AktuálisSomogy megyeKaposvárenergetikai fejlesztés