2024.04.27, Szombat

Vadgazdálkodási konferencia Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.10.25. 08:45

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott fővédnökként nyitotta meg 2018. október 24-én, a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezetének szervezésében megrendezett „Somogy megye vadgazdálkodásának aktualitásai” című szakmai konferenciát, a Somogy-Flandria Inkubátorház és Konferencia Központban, Kaposváron.

Hirdetés

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy méltán lehetünk büszkék a Somogy megyei vadállományra, a vadgazdálkodásban dolgozókra, szakmai hozzáértésükre, kultikus, somogyi helyeinkre, valamint kiemelendő a vadászati hatóság és a vadászok szoros, gördülékeny együttműködése.

A Somogy Megyei Vadászok Szövetségének elnöke, Berend Ferenc köszöntötte a konferencia résztvevőit, annak reményében, hogy a konferencián elhangzottakat hasznosítani tudják munkájuk során a vadgazdálkodással érintettek.

 

 

A konferencia első előadója Csányi Erika asszony, a Dél-Dunántúli Fauna Vadásztársaság elnöke volt, aki a „A gímszarvas állománybecslésének lehetőségei – a szinkronszámlálás gyakorlati alkalmazása” címmel tartotta meg előadását.

 

 

Őt követte az előadók köréből, Dr. Zányi Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője „Az afrikai sertéspestis Magyarországon” című előadásával.

 

 

Balogh Andorné, a Kaposvári Járási Hivatal Földművelésügyi Osztályának vezetője „Somogy megye vadgazdálkodása a 2017-es évben” címmel tájékoztatta a hallgatóságot.

 

 

Az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati rendszere és 2018. évi változásai” címmel dr. Varga Gyula, az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezetének Hivatásos Vadász Osztályának alelnöke, majd „Az Országos Vadgazdálkodási Alap online nyilvántartási rendszere, A 2018. évi pályázatok benyújtásának módja” címmel Kovács Gábor, az OMVK vadgazdálkodási főmunkatársa tartott előadást.

 

 

 

A délutáni órákban „Az aranysakál, a vörös róka és a borz állományvizsgálata 1000 HA-on Barcs és Darány térségében” címmel Selyem József a Dráva Völgye Középiskola erdőmérnök-tanára és Horváth Zoltán DDNP tájegységvezetője zárta a konferenciát.

Galéria

AktuálisSomogy megyeKaposvárkonferenciavadgazdálkodásSomogy Megyei Vadászok Szövetsége