2024.04.26, Péntek
Haditornát tartottak Kaposváron
kormanyhivatal.hu

Haditornát tartottak Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.10.07. 20:00

A Honvédelmi Minisztérium a 2019/2020-es tanévben is meghirdeti az Országos Haditorna Versenyt, a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében.

Hirdetés

A verseny célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével, valamint lehetőséget adni a versenyzők számára, hogy bepillanthassanak a katonai kiképzés egyes ágaiba. Fontos szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. Az eseményen a résztvevők megismerhetik a kiképzés jellegét, összetettségét, a katonai alapismeretek egyes feladatait.

 

 

A haditorna Somogy megyei állomását 2019. október 4-én a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred 12. Radar Század (Juta) sportpályáján rendezték meg Kaposváron.

Az esemény a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ rendezésében és a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred 12. Radar Század (Juta), valamint a Somogy Megyei Védelmi Bizottság támogatásával valósult meg.

 

 

A haditorna tiszteletbeli védnöke dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott volt.

A versenyre 12 csapat jelentkezett, tagjai pedig Kaposvárról, Marcaliból, Nagyatádról, Siófokról, Fonyódról és Tabról, valamint Szőcsénypusztáról érkező középiskolás tanulók voltak.

A gyermekek részt vettek légfegyveres (légpuska) lövészeten, akadálypályán, fegyveres váltófutáson, tájfutáson, „mocsárjáráson”, tereptanon, valamint kipróbálhatták magukat kézigránát célbadobásban, valamint elsősegélynyújtásban és fegyverismeretben is.

 

 

A megmérettetésen első helyezést ért el a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „Gépész csapata”.

Második helyezést ért el a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „Eötvös csapata”.

A dobogó harmadik fokát foglalta el a Szőcsénypuszta, Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „Csőcsény csapat”.

 

 

Két lány csapat is nevezett, akik közül különdíjas lett a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnázium és Szakközépiskola „NASZI csapata”.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Fehér Gábor alezredes, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára további elismeréseket adott át a fiataloknak.

A 2019/2020 tanév őszi fordulóinak megyei győztesei a 2019/2020 tanév tavaszi időszakában egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.

AktuálishaditornaOrszágos Haditorna VersenyKaposvárSomogy megye