2024.03.29, Péntek
Megnyitotta kapuit a 19. Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Kaposváron
kormanyhivatal.hu

Megnyitotta kapuit a 19. Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.10.17. 14:20

A Somogy Megyei Kormányhivatal minden évben kiemelten foglalkozik a továbbtanulás előtt álló fiatalok pályaválasztásának elősegítésével. Ennek érdekében szervezte meg idén is az általános iskolás tanulók részére a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót Kaposváron a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Hirdetés

A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a különböző szakmákkal, megfelelő tájékoztatást, hasznosítható információkat kapjanak a leendő munkaerő-piaci helyzettel kapcsolatban – mondta a kétnapos rendezvényt megnyitva Simonné Hornyák Valéria. A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője arról is tájékoztatott, hogy a kiállítók között összesen 17 középiskola, 3 egyetem, civil szervezetek, a kamarák, valamint 3 rendvédelmi szerv is képviselteti magát.

 

 

Az informatikától a szépészeti ágazat szakmáin, a gasztronómián át a hegesztő vagy a kőműves foglalkozásokig bezárólag a továbbtanulási lehetőségek széles tárházával találkozhatnak az érdeklődők

 

 

A pályaválasztási rendezvényen a látogatók a foglalkoztatási szolgálat szolgáltatásain, továbbá a megyében elérhető színes oktatási, képzési kínálaton és munkaerő-piaci információn túl pályaorientációs és önismereti teszteket kitöltve, illetve a kihelyezett nyelvi laborban idegen nyelvi tudásukat tesztelve hasznos ismereteket szerezhetnek magukról, amelyek birtokában könnyebben rátalálhatnak a leginkább testhezálló hivatásra. Ezáltal segítséget kaphatnak a továbbtanulás előtt álló diákok, hogy milyen szakot vagy épp fakultációt válasszanak.

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a kiállító intézmények a holnapi napon is 9:00 órától 14:00  óráig várják a továbbtanulás előtt álló, általános iskolás tanulókat, tanáraikat, valamint kísérőiket.

AktuálisKaposvárSomogy megyePályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató