2024.03.28, Csütörtök
A somogyi vadászhölgyeket köszöntötték
kormanyhivatal.hu

A somogyi vadászhölgyeket köszöntötték

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.02.26. 14:22

A Somogyi Vadászhölgyek Klubja 10 éves létrejöttét ünnepelték február 25-én Kaposváron.

Hirdetés

Megalakulásukkal és működésükkel élet és szín költözött a vadászok mindennapjaiba. Civilek, valamint szervezetek sokaságainak szereztek örömet, vagy nyújtottak segítséget az elmúlt évtizedben, példát mutatva ezzel mindenkinek.

 

kormanyhivatal.hu

 

A rendezvényen dr. Neszményi Zsolt is köszöntötte a vadászhölgyeket. A kormánymegbízott hangsúlyozta: a vadászat nem más, mint szenvedély, nekünk, vadászoknak mást jelent ez, mint akik kívülről szemlélik azt. Nem csak a vad elejtéséről szól, hanem a természet szeretetéről, tiszteletéről és annak apró csodáinak felfedezéséről. A vadászok mindig is arra törekedtek, hogy egyensúlyt, harmóniát teremtsenek a természet, a vad és az ember között. Ez a felelősségünk évezredek óta – tette hozzá. A nők szerepének átalakulásával kapcsolatban elmondta: a vadászat is – csakúgy, mint oly sok minden – a kezdetekben a férfiak feladata volt. Nagy öröm számunkra, hogy a hölgyek köréből is egyre többen fedezik fel e szenvedély csodáit és egyre nagyobb számban csatlakoznak a vadászok családjához – mondta a kormánymegbízott.

 

kormanyhivatal.hu

 

A Somogyi Vadászhölgyek Klubja 2010 februárjában alakult Kaposváron a megyei Vadászkamara Kulturális szakbizottságán belül. Tagjai egytől egyig vadászok. A közös szenvedély tartja össze a maroknyi létszámú Klubot. Megjelenésükkel, jótékonysági tevékenységükkel 10 év alatt kivívták a tiszteletet és a szimpátiát a civil társadalom felől a Vadászkamara és a vadászok iránt, a gasztronómiában elért eredményeikkel pedig országos hírnevet szereztek a somogyi vadásztársadalomnak. Jótékonysági akcióik mesze híresek, a kedvezményezettek kizárólag megyei, arra rászoruló intézmények, csoportok. Vannak közöttük asszonyok és lányok, vállalkozók, kormánytisztviselők vagy gyesen lévő anyukák, ahogy nyugdíjasok is.

AktuálisSomogyi Vadászhölgyek KlubjaKaposvárSomogy megye