2024.04.25, Csütörtök
Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon
hellosiofok.hu

Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon

hellosiofok.hu

2020.03.09. 21:00

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok.

Hirdetés

A március 15-i hosszú hétvégén az ünnepi rendezvények mellett a város vendéglátói és kézművesei újra kedveskednek a gasztronómia rajongóinak a Márciusi Gasztro Mustrával. Március második felében pedig kezdődik az év első nagyszabású, összművészeti programsorozata, a Siófoki Tavaszi Fesztivál.

A tavasz első hónapja mozgásra ösztönöz! Az aktív élmények kedvelőinek futóversennyel indul a március: 5-én elrajtol a 13. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton, ahol különböző távok közül választhatnak a versenyzők.

A nemzetközi nőnap idén sem maradhat el! Március 6-án, a nőnapot megelőző pénteken például a Siófoki Férfi Dalkör Egylet köszönti a hölgyeket a Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretein belül. Március 8-án a Galerius Élményfürdő és Wellness Központban a szauna belépőt vásárló hölgy vendégek részére a szauna programok különdíj mentesek valamint 50% kedvezményt biztosítanak az Apolló masszázsból.

A Kálmán Imre Kulturális Központ egy napra újra a nők birodalmává változik: Minden NŐ hercegnőcímmel rendeznek programokat, amelyekre kifejezetten a hölgyeket hívják intenzív lélekápolásra. Délután 4 órától egészen este 7 óráig sminktanácsadók, kozmetikusok, masszőrök, manikűrösök és bodyArt nyújtógyakorlatok várják az érdeklődőket, közben pedig szépségápolási előadások is lesznek a színházteremben. Nőnap alkalmából Takács Nóra, népszerű beautyblogger is Siófokra érkezik, akitől hasznos tippeket lehet kapni frizura, bőrápolás, smink, lifestyle, divat és utazás témában, majd pedig a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója, Kovács Orsolya ad ízelítőt előadásában a színek és a szabásvonalak tudatos használatáról és a stílus alkalmazásáról.

A Kálmán Imre Emlékházban pedig március 11-én előadást hallhatunk az operettszerző műveinek női alakjairól: megtudhatjuk, honnan erednek az operettek grófnői, hercegnői és királynői, és kezdetben miként jelentek meg a pódiumon.

A március 15-i ünnep alkalmából is számos érdekes program lesz Siófokon. Március 14-én és 15-én több helyen tartanak ünnepséget és megemlékezést a forradalom tiszteletére. Szombaton egész nap játszóház és alkotóműhely lesz a gyerekek számára a Fő téren, már a nemzeti ünnepre készülődve. Koszorúkészítéssel, huszárcsákó és lovacskakészítéssel, gólyalábasokkal, gyermekkoncerttel, illetve különböző játékokkal várják a családokat. Ezt követően, 18 órától a Góbé zenekar tart ünnepi koncertet és táncházat. Vasárnap a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével kezdődik az ünneplés a Fő téren, beszédet mond dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere, fellép a Balaton Táncegyüttes „Keljetek fel, Rákócziak!” című műsorával, majd a programok zárásaként este fáklyás felvonulás indul a katolikus templom mögül a Balaton Táncegyüttes táncosaival.

Izgalmas gasztronómiai élményekkel, kézműves ételekkel és italokkal várja vendégeit Siófokon ezen a hétvégén a III. Márciusi Gasztro Mustra is. Péntektől vasárnapig kóstolhatunk kenyérlángost, kürtőskalácsot, rétest, juhtúrós lepényt, házi sajtokat, grill ételeket, sült halakat. Aki nem csak enni-inni akar, üvegékszerek, kerámia tárgyak közül válogathat, ha a gyerekek kifáradtak az ugrálóvárban, akkor pedig tökéletesíthetik csákóhajtogató technikájukat, és zászlót is festhetnek. A belépés ingyenes!

A kulturális élményeket keresőknek is jó hírünk van! Március 17-én kezdődik és egészen április 4-éig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Kálmán Imre Kulturális Központban. A három hétig tartó Tavaszi Fesztivál ideje alatt szinte minden napra jut egy érdekes kulturális esemény Siófokon: színházi előadások, rockmusical, mesejáték, kiállítások, könnyű- és komolyzenei előadások és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

Számos remek program, izgalmas esemény várja tehát az egész családot Siófokon márciusban, és a fenti felsorolás csak egy kis ízelítő! A város programnaptárában találunk stand-up előadást, hegedűkoncertet, távcéllövő íjászversenyt, interaktív hangszerbemutatót, jótékonysági filmvetítést, esküvőkiállítást, Víz világnapját, előadásokat és megannyi minőségi programlehetőséget, hiszen mindannyian tudjuk: „itt kezdődik a Balaton!”

További információ a hellosiofok.hu és a facebook.com/hellosiofok eseménynaptáraiban.

Aktuáliskultúrapihenés SiófokSomogy megyetavaszBalaton