2024.04.17, Szerda

tavasz

OKF: idén már hatezerszer riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt

2020.05.22

Aktuális

Idén már hatezer alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt, amikben ketten életüket vesztették, huszonhárman pedig megsérültek. A legtöbbször Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett beavatkozni - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon

2020.03.09

Aktuális

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok.

Biciklizd körbe a Balatont egy pecsételős játék keretében!

2019.05.16

Aktuális

A „Pecsételd körbe a Balatont két keréken” egy tavaszi kerékpáros élmény- és teljesítménytúra. Két kerékre fel!

Itt a március: "Hello Tavasz"!

2019.02.28

Kirakat

Ilyenkor aki megteheti, egyre több időt tölt a kertjében, hiszen az éltető napsugarak a természetet is életre keltik. Nincs is jobb, mint amikor egy pillangó belátogat a kertünkbe, a lenge szellő már nem fagyos, és beindulnak a hétvégi grillpartik a családdal, barátokkal.

A Balatonnál is kezdetét vette a tavaszi pezsgés

2017.03.13

Pezsgő, habzó és gyöngyöző borok bemutatásával kezdődött idén a tavaszi pezsgés a Balatonnál. Tavaly hagyományteremtő céllal indította el a rendezvényt a Dél-balatoni Borút Egyesület, amelynek idei állomása Balatonlelle.

Négy hónap, négy kihagyhatatlan programmal

2017.02.15

A Balaton jegén a korcsolyapályák már olvadoznak. Így itt az ideje a tavaszi programok után kutatni. A siófokiak összegyűjtöttek néhány kihagyhatatlan eseményt.

Tavaszi feltöltődés a Dunakanyarban

2020.03.11

Országos hírek

Március a kikelet hava, a tavasz első hónapja, a természet újjászületésének kezdete. Ilyenkor fokozatosan enyhül a tél már amúgy is erőtlen szorítása, kezdenek melegebb fuvallatok lengedezni, az állatok és a növények pedig ugyanúgy felélénkülnek, ahogy az emberek. A nappalok egyre hosszabbak, esténként és hajnalban egyre kevésbé van hűvös. A Pilis érintetlen erdőségei fokozatosan újra zöldellő lombruhába öltöznek, a Duna pedig elnyújtózva, megfontoltan, de szép lassan mégiscsak elhozza a virágos, madárcsicsergős tavaszt.

Februári tavasz a Mecsekben és a Zselicben

2020.02.19

Aktuális

Az enyhe februárnak köszönhetően az országban többfelé előbújtak az első koratavaszi növények. A Mecsekben már szépen virít az illatos hunyor, itt-ott sárgállik a szártalan kankalin, néhol már tömeges a hóvirág, és helyenként előbújt már a nemes májvirág is.

Harmadik alkalommal rendezik meg Hajmáson a tavaszi programsorozatot

2019.03.20

Aktuális

Harmadik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak mondható tavaszi programsorozatot Hajmáson. Lesz gulyásfőző-verseny, sport- és szabadidős programok, valamint majális is a Zselicvölgy Szabadidőfarmon.

Ez az a hír, amit több millióan vártunk

2019.02.25

Országos hírek

A jéghideg hétvége után végre kezdhetünk reménykedni, csütörtökön a 20 fokot is megközelíti a hőmérséklet.

Kezdetét vette a tavaszi pontytelepítés

2017.03.03

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pontytelepítése során 25-30 tonnányi 2-3 nyaras ponty kerül a Balatonba - tájékoztatta Nagy Gábor, a cég horgászati ágazatvezetője az MTI-t csütörtökön.

Közeleg a tavasz: megjelentek az első hóvirágok!

2017.02.13

2017. február 12-én hóvirágok bújtak elő a Somogy megyei Pogányszentpéternél.