2024.04.16, Kedd

A Balatonnál is kezdetét vette a tavaszi pezsgés

hirbalaton.hu

2017.03.13. 18:53

Pezsgő, habzó és gyöngyöző borok bemutatásával kezdődött idén a tavaszi pezsgés a Balatonnál. Tavaly hagyományteremtő céllal indította el a rendezvényt a Dél-balatoni Borút Egyesület, amelynek idei állomása Balatonlelle.

Hirdetés

A boglári borvidék egyik kiemelt központja az országban a bemutatott a kategóriáknak. Az újdonság idén az, hogy mesterkurzus keretében a Master of Wine cím első hazai várományosa, Fiath Attila, továbbá a borai mellett tradicionális eljárással készített Vincent pezsgőiről is ismert Garamvári Vencel mutatták be felváltva reprezentatív hazai és külföldi példákon a fontosabb pezsgő kategóriákat (Champagne, illetve méthode traditionnelle, frizzante, tankpezsgők). Az érdeklődők ezeknek a különlegességeknek a készítését és főbb ismertető jegyeit ismerhették meg a speciális kóstolón.

“Azért is egyedülálló alkalom ez a pezsgőrajongóknak tudásuk elmélyítésére, mert ehhez hasonló bemutató, ahol a kiváló hazai tételeket nemzetközi összehasonlításban lehet megkóstolni még nem volt” – állítják a szervezők a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményükben.

A bemutatón a következő 19 balatoni borász termékeit lehetett kóstolni:

Bezerics Borház
Bujdosó Pincészet
Buzás János
Buzássy Pincészet
Feind Borház
Garamvári Szőlőbirtok
Homola Pincészet
Hujber Pincészet
Ikon Borászat
Istvándy Pince
Katona Borház
Kristinus Borbirtok
Légli Géza
Légli Ottó
Pántlika Pincészet
Pócz Pincészet
Söptei Pincészet
Várszegi Pincészet
Veszprémi Pince

Helyi hírektavaszborászatborvidékBalatonlelleDél-balatoni Borút Egyesületborkóstoló