2024.04.24, Szerda
Koronavírus - Vidéken is zajlik a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtása
Illusztráció - Pixabay

Koronavírus - Vidéken is zajlik a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtása

mti.hu

2020.11.06. 16:32

Kaposváron a koronavírus-járvány első hulláma óta a korábbinál sűrűbben közlekednek csúcsidőben a helyi autóbuszjáratok, de a közlekedési vállalat kész arra, hogy szükség esetén további járatokat indítson a zsúfoltság elkerülésére.

Hirdetés

Vidéken is zajlik a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtása a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A megyei jogú városok számára előírt járatsűrítési terveket csütörtökig kellett benyújtani az illetékes kormányhivatalnak. Az önkormányzatok számos helyen változtattak az ügyfélfogadási renden, van, ahol teljesen áttértek az elektronikus ügyintézésre. Több városban ismét korlátozásokat vezettek be a piacokon, illetve akad, ahol meghatározták az esküvői szertartásokon résztvevők létszámát.

A kormány által kedden nyilvánosságra hozott határozat szerint a Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaságoknak csütörtökig kellett elkészíteniük munkanapokra szóló járatsűrítési terveiket a reggel 7 és 9 óra, valamint a 15 és 19 óra közötti időszakra. Ha azokat az illetékes kormányhivatal jóváhagyja, a társaság még aznap köteles intézkedni, ellenkező esetben bírságra számíthat.

Kaposváron a koronavírus-járvány első hulláma óta a korábbinál sűrűbben közlekednek csúcsidőben a helyi autóbuszjáratok, de a közlekedési vállalat kész arra, hogy szükség esetén további járatokat indítson a zsúfoltság elkerülésére - mondta Szita Károly polgármester a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A politikus arra kérte a kaposváriakat, hogy november 16-ától a sürgős, személyes jelenlétet igénylő esetek kivételével kérjenek időpontot polgármesteri hivatali ügyintézésükhöz, a közszolgáltató cégekre tartozó teendőket telefonon vagy elektronikus formában intézzék.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat újra várja önkéntesek jelentkezését. Munkájukat akkor vennék igénybe, ha a járvány első hullámához hasonlóan ismét olyan intézkedésekre kerülne sor, amelyek következményeként segíteni kellene az időseknek a bevásárlásban, ételszállításban. Megjegyezte, tavasszal több mint félezren vállaltak ilyen feladatokat.

Helyi hírekkoronavírusKaposvárvírusönkormányzatszigorítás