2024.04.19, Péntek
Szabados Péter kapta a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet
Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal

Szabados Péter kapta a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.10.29. 10:00

A Csiky Gergely Színházban tartott gálaesten adták át azt a Kaposvár közgyűlése által odaítélt elismerést, amelyet azok kaphatnak, akik kiemelkedő, példaértékű magatartásukkal, emberi helytállásukkal, munkásságukkal hitet tettek a nemzeti szabadság eszméje mellett.

Hirdetés

Szabados Péter volt Kaposvár első - a rendszerváltás utáni – szabadon választott polgármestere. Ő kapta feladatul az önkormányzati rendszer megszervezését, a tanácsi végrehajtó apparátus átalakítását - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

 

Az ünnepségen Szita Károly polgármester Szabados Péter méltatásában elmondta, hogy életéből fél évszázadot szentelt a somogyi kultúrának, a közművelődésnek, pályája során volt közönségszervező, művelődési ház igazgatója, népművelő, a Somogy Megyei Művelődési Központ igazgatója, és 1990-től 1994-ig polgármester.

Irányításával nem csupán az önkormányzati munka feltételeit sikerült biztosítani és az intézményhálózat működésének biztonságát megőrizni, hanem jelentősen fejlődött is a megyeszékhely.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján tartott ünnepi gálaesten dr. Neszményi Zsolt főispán képviselte a Somogy Megyei Kormányhivatalt.

 

Kép:  Somogy Megyei Kormányhivatal

 

Helyi hírekKaposvárSzabadságért Kaposvár EmlékéremSomogy megye