2024.03.19, Kedd
Ünnepvárás somogyi alkotásokkal
Képek: Somogy Megyei Kormányhivatal

Ünnepvárás somogyi alkotásokkal

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.12.08. 08:00

Hagyományosan, somogyi alkotók műveit kiállítva várja a karácsonyt és búcsúzik az évtől a Kormányhivatal Galéria Kaposváron.

Hirdetés

Az Adventi kiállítás hétfőn délután nyílt a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagy Imre téri székházában - számolt be róla a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

A megyében élő, itt alkotó művészek munkái stílusukban, témájukban, technikájukban ugyan eltérőek, de pont ez a diverzitás adja vissza a vidék művészeti termékenységét.

 

Képek: Somogy Megyei Kormányhivatal

 

dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjében kiemelte, hogy az adventi időszakban a karácsonyvárás, a lelki felkészülés fontos momentuma, s egyben lényege a lecsendesedés, a megállás, a gondolkodás, amihez a tárlat megtekintése kiváló alkalmat teremt. Mindeközben érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül. Különösen akkor nem, ha egymás felé fordulunk, ha észrevesszük a családot, a barátokat, akik körül vesznek bennünket.

- A Somogy Megyei Kormányhivatal nagy családja csaknem 1300 embert számlál, ezért fontos, hogy karácsony közeledtével kollégáink a munkahelyükön is méltó módon készülhessenek lelkileg az ünnepre. Ezt segíti ez a csodálatos kiállítás is, amelynek már hagyománya van a Kormányhivatal Galériájában – mondta a kormányhivatal vezetője.

 

 

Dr. Rumszauer Miklós püspöki helynök, a kaposvári Szent Margit-Szent József-templom plébánosa a tárlatot megnyitó beszédében kiemelte, hogy napjainkban, amikor megannyi bizonytalanság van a világban, fontos, hogy a közös nevezőt keressük, ahogy a kiállítás különbőző alkotásaiban is megtalálni a legkisebb közös többszöröst. A plébános hangsúlyozta, hogy az advent a rendrakás ideje, de nem csupán fizikálisan, az otthonainkban, hanem lelkünkben is, mert a látásmódunkat is az határozza meg, amivel a szívünk tele van.

A kiállításmegnyitón Bogáthy Gábor trombitaművész hangolta játékával az ünnepre a résztvevőket.

 

 

Az adventi tárlaton kiállító művészek: Adelmann Gusztáv, Adelmann István, Bene János, Czóbel Mariann, Gera Katalin, D. Horváth Edit, Gáspár András, dr. Hegedüs György, Hidasi Ágnes, Horváth János Milán, Kling József, Kovács Tibor, K. Siess Zsuzsanna, Lengyel Mária, Nagy Erika, Sörös József, Sörös Rita, Tóth György, Völgyi Attila, Zákányi László.

A tárlat január 27-ig tekinthető meg.

 

 

 

 

 

Helyi hírekSomogy megyeKaposvárünnepkiállításKormányhivatal Galéria