2024.04.28, Vasárnap
Korszerűsítették a hulladékgazdálkodást három somogyi településen
Illusztráció, unsplash.com

Korszerűsítették a hulladékgazdálkodást három somogyi településen

MTI

2023.10.29. 09:00

Korszerűbbé vált a hulladékgazdálkodás Igalban, Somogyjádon és Kaposváron egy 1,58 milliárd forintos, csütörtökön zárult beruházási programnak köszönhetően - tájékoztatta a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közleményben az MTI-t.

Hirdetés

Azt írták: Igalban és Somogyjádon hulladékudvar épült a lakosságnál keletkező hulladékok ingyenes átvételére. A két létesítmény úgynevezett újrahasználati központként is funkcionál, vagyis bevihetők oda azok a feleslegessé vált használati eszközök és tárgyak, amelyek másoknak még értékesek, használhatók lehetnek.

Kaposváron a hulladékkezelő telepen fedett bálatároló létesült a szelektív válogatócsarnok mellett, és új hídmérleget helyeztek üzembe a telepen belüli mozgások és várakozási idők csökkentése érdekében - tették hozzá.

Kitértek rá, a projekt részeként 11 hulladékgyűjtő járművet, 7 új munkagépet, a gyűjtőpontokról az üveghulladék elszállításához használható "görgős üveggyűjtő felépítményt" és több mint 1900 hulladékgyűjtő edényt vásároltak.

A somogyi vármegyeszékhelyen emellett 500 kukatakaró rács kihelyezésével járultak hozzá az esztétikusabb városképhez - jegyezték meg.

Jelezték, hogy a fejlesztésnek köszönhetően bővült a közszolgáltató járműparkjának informatikai eszköztára: az autókra távfelügyeleti-, személyzetazonosító-, adatbeviteli-, és megjelenítő eszközöket, új fedélzeti szoftvereket telepítettek.

Az információk feldolgozását, összegyűjtését új adatgyűjtő- és tároló komponensek, adatelemző eszköz, és információs portál segíti - olvasható a társulás közleményében.

Helyi hírekIgalSomogyjádKaposvárhulladékgazdálkodáskorszerűsítés