2024.04.28, Vasárnap
Újrahangszerelve mutatják be a János vitézt Kaposváron
Fotók: roxinhaz.hu és unsplash.com

Újrahangszerelve mutatják be a János vitézt Kaposváron

Forrás: roxinhaz.hu

2024.02.28. 10:47

Igazi családi programnak ígérkezik a kaposvári Roxínház előadása, amelyet a következő hetekben Nagyatádon is bemutatnak majd.

Hirdetés

Március 5-én, 19 órától mutatja be Kaposváron a Roxínház Kacsóh Pongrác daljátékát, a János vitézt. A darab 1904-es premiere óta eddig közel hetven különböző bemutatót élt meg hazánkban, és számos határon túli bemutatót is nyilván tart a történelem.
 


Meglepte az alkotókat a darab óriási sikere

A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján írt színdarab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A bemutatón a színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült és nevetett, vagy éppen sírva fakadt. A korabeli kritikák Kacsóh Pongrácot ünnepelték és kiemelték Bakonyi Károly érdemeit, aki az elbeszélés gazdag cselekménysorából egy pergően érdekes színdarabot írt.

Újrahangszerelt változatban mutatják be a daljátékot

A Roxíház újrahangszerelt változatban mutatja be a klasszikusnak számító művet, amelyet már 7 éves kortól ajánlanak a nézőknek. Az előadást Nagyatádon is bemutatják. Az előadások időpontjairól és a jegyvásárlási lehetőségekről ITT tájékozódhat.  

KultúraKaposvárKaposvári RoxínházJános vitézpremierNagyatádcsaládi program