2024.07.27, Szombat

Országos döntőbe evezték magukat a Kaposvári Egyetem sárkány­hajósai

ke.hu

2018.05.30. 15:58

Szenzációs teljesítménnyel bejutott az országos döntőbe a Kaposvári Egyetem sárkányhajós csapata. Az oktatókból és hallgatókból álló válogatott vasárnap az orfűi Sárkanyhajó Roadshow versenyen bizonyított.

Tavaly májusban ültek először sárkányhajóba az egyetem oktatói és hallgatói, egy év elteltével pedig már az országos döntőbe eveztek. A fantasztikus bravúrt az orfűi Sárkányhajó Roadshow versenyen érte el csapat. A 20 fős válogatott az előkelő harmadik helyezést érte el, így kvalifikálta magát a szeptember 8-9-i fadd-dombori döntőre.

A csapatkapitány Szerb György a versenyt értékelve elmondta:

Hatalmas eredményt értünk el, hiszen rutinos, összeszokott csapatokat sikerült magunk mögé utasítani. A mi válogatottunk ebben a formában most először evezett élesben együtt. Az országos döntőt komolyan vesszük, épp ezért edzőtáborban is készülünk majd, Szegeden.

A Kaposvári Egyetem oktatói-hallgatói válogatottjának tagjai:
Szerb György, Dr. Szabó Eszter, Vönöczky Áron, Balogh József, Nagyné Dr. Kiszlinger Henrietta, Lakos István, Lébó Gábor, Berzsán Gyula, Horváth József, Kanyó Barbara, Soós Franciska, Mezei Virág, Rózsa Dorottya, Virág Erik, Marinov Bence, Bereczki Csaba Nándor, Török Dávid, Ilisics András, Székács Máté, Rubecz Lóránt, Farkas Balázs.

 

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvársárkányhajóSárkanyhajó Roadshow