2020.08.10, Hétfő

Siófok

2020 méteres pezsgőfutással búcsúztatták az óévet Siófokon

2020.01.02

Aktuális

1990 óta hagyomány a szilveszteri pezsgőfutás Siófokon, melynek résztvevői minden évben egy méterrel hosszabb távot teljesítenek.

Családbarát hely a siófoki Kulturális Központ

2019.12.15

Aktuális

Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltatóhely minősítésben részesült a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ.

Elismerésben részesítették a rendszeres véradókat Siófokon

2019.11.27

Aktuális

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából a Véradók Napján, november 27-én a társadalom minden felelős tagja legalább egy gondolat erejéig köszönetét és tiszteletét fejezi ki a véradóknak.

November 29-én nyit a Jégkikötő Siófokon

2019.11.25

Aktuális

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!

Végeztek a balatoni hajós technikus képzés első diákjai Siófokon

2019.10.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a Siófoki Szakképzési Centrum 2018-ban a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján jelentette be, hogy az országban másodikként hajós technikusi képzést indít Siófokon. Az érettségire épülő felnőttképzés keretein belül 14 diák kezdte meg hajós tanulmányait 2019. februárjában és tett sikeres szakmai vizsgát elméletben és gyakorlatban.

Újra Jégkikötő Siófokon!

2019.10.11

Aktuális

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!

Kopjafát avattak az aradi vértanúk emlékére Siófokon

2019.10.08

Aktuális

Október 6-án, a nemzeti gyásznapon az aradi vértanúk emlékére kopjafát avattak Siófokon.

Siófoki mentősök támogatása

2019.09.28

Aktuális

Siófok Város Önkormányzatának támogatásából nagy értékű, és igen hasznos őrző monitorral gazdagodott a Siófoki Mentőállomás.

Koszorúzással emlékeztek Kaáli Nagy Dezsőre Siófokon

2019.09.23

Aktuális

Kaáli Nagy Dezsőre, a balatoni kikötők tervezőjére, a Sió-csatorna hajózhatóvá tételének szülőatyjára emlékeztek meg az egykori kultúrmérnök síremlékénél szeptember 20-án a Hajósok Napja alkalmából Siófokon.

Origami vándorkiállítás nyílt Siófokon

2019.09.09

Aktuális

Az origami csodálatos világa címmel nyílt vándorkiállítás szeptember 3-án a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.

Emlékplakettet és oklevelet vehetett át dr. Kiss Pál siófoki járási hivatalvezető

2019.09.02

Aktuális

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott személyesen köszönte meg dr. Kiss Pál siófoki járási hivatalvezető közszolgálati munkáját, akinek további eredményes éveket kívánt.

Száz rendőr csapott le egy balatoni drogkereskedő bűnbandára

2019.08.16

Aktuális

Száznál több rendőr hajtott végre összehangolt akciót a kábítószer-kereskedelem felszámolásáért szerdán Siófokon és más Balaton-parti településeken. Tizenkilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hetet őrizetbe vettek - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Ingyenes fesztiválok augusztusban Siófokon

2019.08.03

Aktuális

Itt az augusztus, de még nem késő begyűjteni a nyári balatoni élményeket! A nyár utolsó hónapjában két ingyenes fesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, koncertekkel, változatos családi- és gyerekprogramokkal, illetve a hazai testépítés és fitness egyik legnagyobb rendezvényével várja a látogatókat Siófok, így kulturális- és sportélményekben sem lesz hiány a hónapban.

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére Siófokon

2019.07.21

Kultúra

A II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából júliusban kiállítás nyílt a siófoki BRTK Könyvtár Felnőttrészlegén.

Júliusban Siófokra költözik New Orleans

2019.07.09

Kultúra

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek.

Keresd Te is Kajlát Siófokon a téli szünetben!

2019.12.23

Aktuális

A Magyar Turisztikai Ügynökség télen is útnak indítja Kajla kutyát. Siófokon is számos szolgáltató várja a gyermekeket és családjaikat. A pecsét mellé pedig különböző kedvezményeket vagy ajándékot biztosítanak.

Ünnepi programokkal búcsúztatja az évet Siófok

2019.12.02

Aktuális

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok. Megnyitja kapuit a Siófoki Jégkikötő, készülhetünk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, lesz Mikulásfutás, Évzáró Puncs Party és természetesen a szilveszteri buli sem maradhat ki a decemberi programok közül.

90 éves a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat

2019.11.26

Aktuális

A siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat idén ünnepli fennállásának 90., egyik alapítójának, Zákonyi Ferenc születésének 110. évfordulóját.

Erős kezdettel indul a turizmus negyedik negyedéve

2019.11.02

Gazdaság

Tovább bővült a turizmus a harmadik negyedévben, és az utolsó negyedév is erősen indul a november elsejei hosszú hétvégének köszönhetően; Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és a főváros is kiemelkedő vendégforgalomra számíthat a hosszú hétvégén - közölte a Szállás.hu saját adatai alapján az MTI-vel.

Érzékenyítő program a Fehér bot napja alkalmából Siófokon

2019.10.15

Aktuális

A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete október 14. és 18. között a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban alternatív érzékenyítő programot rendez.

Országos Könyvtári Napok a siófoki BRTK Könyvtárban

2019.10.10

Kultúra

Kiállításokkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal csatlakozott a 14. Országos Könyvtári Napokhoz a siófoki BRTK Könyvtár szeptember 30. és október 6. között.

Félautomata defibrillátort helyeztek el Siófokon

2019.10.03

Aktuális

Újabb ÉletMentőPontot avattak, ezúttal Siófokon.

Kézműves táborozók alkotásait állították ki Siófokon

2019.09.24

Aktuális

Kicsi indiánok nagy tettei címmel nyílt kiállítás a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola kézműves táborában készült alkotásokból szeptember 20-án a BRTK Könyvtár Gyermekrészlegén.

Nyitott templomok napja Siófokon

2019.09.11

Aktuális

Szeretettel várnak minden érdeklődőt szeptember 14-én 19.30-kor a Balatonkiliti Szent Kilit Római Katolikus Templomban megrendezett Nyitott templomok napjára.

Először rendeznek Sör és Csülök Fesztivált Siófokon

2019.09.09

Aktuális

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik Siófok: szeptember 13. és 15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a Fő téren.

Siófokon nincs vége a nyárnak

2019.09.01

Aktuális

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Teltház lesz a szállodákban az augusztus 20-i hosszú hétvégén

2019.08.09

Gazdaság

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

Helyi autóbusz-közlekedését fejlesztené Siófok

2019.08.02

Aktuális

Siófok Város Önkormányzata megbízásából a Mobilissimus Kft. dolgozik a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztésén.

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon

2019.07.17

Kultúra

A MABÉOSz Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtő Szakosztály (ELGYűSZ) és az idén 20 éves Siófoki Hózer Imre Városi Bélyeggyűjtő Kör júliusban a Kálmán Imre Kulturális Központban rendezi meg az ELGYűSZ XIV. országos „Balaton” kiállítást.

Siófokról indul a közel 900 kilométeres kerékpárverseny

2019.06.07

A nemzetközi mezőny egy négy kilométeres távval kezd Siófok belvárosában.